-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
öğretmenlik
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Merhaba arkadaşlar,
Çok araştırdım ama bulamadım. Sitemde A) site.com/yenikonu.html konusu ve aynı içerikte B) site.com/tr/yenikonu.html diye iki içerik yayınlanıyor. Bir dil eklentisi sebebiyle böyle. Dil eklentisini kaldıramam, ayarlarını da yapamadım. Kopya içerik olmaması için .htaccess ile /tr/ olan URL adresleri topluca orijinal URL adreslerine nasıl yönlendirebilirim? .htaccess yönlendirmeyi bilenlerden yardım istiyorum. Başka türlü bir çözüm önerisi olanlar da konuya katkı sağlayabilir.
Tekrar belirteyim: site.com/tr/yenikonu.html olan sayfayı,
site.com/yenikonu.html 'e yönlendirmek istiyorum.
/tr/ ekli olan konu otomatik üretiliyor yani admin panelden o sayfaya ulaşma, o sayfayı silme gibi bir seçeneğim yok.
Dileyenlere site adresini pm atabilirim. site wordpress ile kurulmuştur.
Öğretmenlikte.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
webmaster
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
301 veya canonical kullanarak yapabilirsin.
Drupal haber ve e-ticaret siteleri yapılır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
webmaster
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
:.))Profesyonel değil miyiz yani?
301'le siteyi yönlendirirsin ben bu adrese taşındım dersin.Canonical ile asıl kaynağım burası dersin kopya içerik olmaz.
Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on
ReWriteCond %{HTTP_HOST} ^(www.)?eskiadres.com$ [NC]
ReWriteRule ^(.*)$ http://www.yeniadres.com/ $1 [R=301,L]
Seo eklentinde canonical url kısmına asıl adresi de yazarak google'ın kopya içerik görmesini engellersin.
kasparow116 adlı üyeden alıntı
Hocam benim dediğim site.com/tr/ uzantılı bütün konuları, tagları, kategorileri, sayfa uzantılarını dahil içine alacak bir yönlendirme.
Konu çok zor ya. Anlatması da zor. :) /tr/ ekli URL adreslerim Google'da indexli. Ayrıca eklenti çakışıyor jquery dosyamla. Sanırım profesyonel birine danışmam gerekecek ya da eklentiyi sileceğim.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
öğretmenlik
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
İçeriğim komple böyle çevirilmiş durumda. Yani sorun tek sayfadan ibaret değil. :) site.com/kategori/elma/ uzantısı bile çevrilmiş durumda. site.com/en/kategori/elma gibi...
tag'lara kadar her türlü uzantı dil ön ekiyle indexlendi. Şimdi eklentiyi sileceğim index bir düşecek :D seo açısından kötü hit açısından kötü... Ayrıca çakışma da yapıyor hadi idare ediyorduk site küçüktü, şimdi içerik de arttı. ya çözeceğim ya da sileceğim.
Öğretmenlikte.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
webmaster
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Ben de ona göre 301 kodunu yazdım yukarda.Her url istediğiniz adrese yönlenecek.(yani her url'nin yeni url'sinde tr olmayacak.
İçeriğim komple böyle çevirilmiş durumda. Yani sorun tek sayfadan ibaret değil. :) site.com/kategori/elma/ uzantısı bile çevrilmiş durumda. site.com/en/kategori/elma gibi...
tag'lara kadar her türlü uzantı dil ön ekiyle indexlendi. Şimdi eklentiyi sileceğim index bir düşecek :D seo açısından kötü hit açısından kötü... Ayrıca çakışma da yapıyor hadi idare ediyorduk site küçüktü, şimdi içerik de arttı. ya çözeceğim ya da sileceğim.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
öğretmenlik
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Eyvallah hocam uyguladım ama yönlenme olmadı. seni de fazla meşgul etmeyeyim. Şimdi çıkmam gerekiyor teşekkürler yardımın için.
Öğretmenlikte.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
webmaster
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Gelince bakarız.Bir yerde hata yapmış olabilirsiniz.
Eyvallah hocam uyguladım ama yönlenme olmadı. seni de fazla meşgul etmeyeyim. Şimdi çıkmam gerekiyor teşekkürler yardımın için.