Tüm yazılanları tekrar okudum.

Bu zamana kadar ekip larak yapılan büyük işler yada sonradan büyüyen işler sanırım hep arkadaşlar arasında olmuş. Tanımadığı insanlarla bir işe girmek, zaman yada para harcamak kimse istemiyor anladığım kadarıyla.

15 yıldır web ile uğraşıyorum. Önce forumlar sonra wordpress. Bir çok alanda site açtım neredeyse hepsinde tek olduğum için yetişemedim ve sıkılıp bıraktım. Şuanda sadece kişisel bloğum var birde yeni yapmaya çalıştığım web tasarımı satış sitesi. Wordpress siteler yapıp satmayı düşünüyorum. Zaman buldukça siteye bir kat daha çıkıyorum ama hala yapım aşamasında.

Tek olmanın verdiği zorluğu bende çektim ve bu konuda çok kişisinin söylemlerini de okudum çoğu bu forumdan.

Zaten bir işim var bunu hobi için yada sadece sevdiğim için yapıyorum. Bir kaç kere daha burada bunu yazmıştım. Tek olduğum için sadece siteleri yapmayı seviyorum galiba diye, sonrası gelmiyor çünkü sıkılıyorum. Bir kadına sahip olana kadar aşık olmak gibi birşey.

Bu proje uzun zamandır aklımda. Hatta haber sitesi gibi bir site yapıp bu siteye yazarlar almak her yazara yazısının okunduğu kadar ücret ödemek gibi bir düşüncem vardı. Ama bu siteyi de tek başıma yapamam. Bu fikirde olabilir.

Ama daha iyi bir şey ortaya çıkabilir diye düşündüm o yüzden bu konuyu açtım. Bir kişi 100 tl vereceğine 10 kişi 10 tl verebilir yada günde 5 saat uğraşacağına yarım saat yeterli olabilir.

Bir çok siteyi tek sitede birleştirmek pek mantıklı gelmedi.

Bu işi öğrenen herkes bir site açmak ve o sitede birşeyler paylaşmak istiyor. Yada düşündüklerini yazmak ve okusunlar istiyor.

Yeni site açmak isteyenleri bu projeye yönlendirmeliyiz.

Web tasarımından yada web işletmesinden anlayanların sosyal medyası gibi olabilir. Yazdıklarını kendi paylaşması yerine bu sitede paylaşırlar bizde bunun yayılmasını, okunmasını sağlayabiliriz.

Ya da ilk başta da söylediğim gibi bir çok kişinin admin ve yazar olduğu site ve siteler olabilir. Bu bana biraz daha karmaşık gibi geldi.

Benim aklıma gelenler bunlar başkasının aklına daha güzel bir fikir gelebilir.

Bence öncelikle bu işe yatkın ve yapabilecek olanları görmeliyiz. Bir liste oluşturmalıyız. Sonra konuşmalıyız. Nasıl bir site ile başlanacak karar vermeliyiz.