Google'da içerik arattığınızda 2016dan kalma içeriklerle karşılaşabilirsiniz. Bundan ötürü güncel verileri paylaşmak için bu konuyu açtım. Bilgisi olanlar paylaşım yapıp konuyu güncellerse minnettar kalırım. Ben de bilgi sahibi değilim. :)

HayasJZca hareketler
YEDiNCi BOL(JM
Gene! Ahlilka K.ar~1 Su~lar
MAD DE 225. - (1) Alenen cinsel ili~kide bulunan veya te~hircilik yapan ki~i, altJ aydan bir yila kadar
hapis cezas1 ile cezalandmlrr.
Miistehcenlik
MADDE 226.- (1) a) Bir ~ocuga mustehcen goruntu, yaz1 veya sozleri i~eren urunleri veren ya da
bunlarm i~erigini gosteren, okuyan, okutan veya dinleten,
b) Bunlarm i~eriklerini ~ocuklarm girebilecegi veya gorebilecegi yerlerde ya da alenen gosteren,
gorillebilecek ~ekilde sergileyen, okuyan, okutan, soyleyen, soyleten,
c) Bu urunleri, i~erigine vak1f olunabilecek ~ekilde satJ~a veya kiraya arz eden,
d) Bu urunleri, bunlarm sat1~ma mahsus al1~veri~ yerleri d1~mda, sat1~a arz eden, satan veya kiraya
veren,
e) Bu urunleri, sair mal veya hizmet sati~iari yanmda veya dolayisiyla bedelsiz olarak veren veya
dag1tan,
f) Bu urunlerin reklam1m yapan,
Ki~i, altJ aydan iki yila kadar hapis ve adli para cezas1 ile cezalandmlrr.
(2) Mustehcen goruntu, yaz1 veya sozleri basm ve yaym yolu ile yayinlayan veya yay1nlanmasma
arac1hk eden ki~i altJ aydan u~ yila kadar hapis ve be~bin g\ine kadar adli para cezas1 ile cezalandmhr.
(3) M\istehcen goruntu, yaz1 veya sozleri i~eren urunlerin \iretiminde ~ocuklar1 kullanan ki~i,
be~ yildan on yila kadar hapis ve be~bin g\ine kadar adli para cezas1 ile cezalandmhr. Bu urunleri
Ulkeye sokan, ~ogaltan, sat1~a arz eden, satan, nakleden, depolayan, ihra~ eden, bulunduran ya da
ba~kalarmm kullanimma sunan ki~i, iki yildan be~ yila kadar hapis ve be~bin g\ine kadar adli para cezas1
ile cezalandmlrr.
(4) ~iddet kullanilarak, hayvanlarla, olm~ insan bedeni \izerinde veya dogal olmayan yoldan yapilan
cinsel davran1~lara ili~kin yaz1, ses veya goruntilleri i~eren urunleri \ireten, Ulkeye sokan, sat1~a arz eden,
satan, nakleden, depolayan, ba~kalarmm kullanimma sunan veya bulunduran ki~i, bir yildan dort yila
kadar hapis ve be~bin g\ine kadar adli para cezas1 ile cezalandmhr.
(5) D~ ve dord\incu f1kralardaki urunlerin i~erigini basm ve yaym yolu ile yayinlayan veya
yayinlanmasma arac1hk eden ya da ~ocuklarm gormesini, dinlemesini veya okiimasm1 saglayan ki~i, altJ
yildan on yila kadar hapis ve be~bin g\ine kadar adli para cezas1 ile cezalandmlrr.
(6) Bu su~lardan dolay1, tUzel ki~iler hakkmda bunlara ozgu g\ivenlik tedbirlerine hUkmolunur.
(7) Bu madde hiikiimleri, bilimsel eserlerle; u~\incu fikra hari~ olmak ve ~ocuklara ul~masi
engellenrnek ko~uluyla, sanatsal ve edebi degeri olan eserler hakkmda uygulanmaz.

Edit2:Erişimin engellenmesi kararı ve yerine getirilmesi

MADDE 8 – (1) İnternet ortamında yapılan ve içeriği aşağıdaki suçları oluşturduğu hususunda yeterli şüphe sebebi bulunan yayınlarla ilgili olarak erişimin engellenmesine karar verilir:

a) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan;

1) İntihara yönlendirme (madde 84),

2) Çocukların cinsel istismarı (madde 103, birinci fıkra),

3) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma (madde 190),

4) Sağlık için tehlikeli madde temini (madde 194),

5) Müstehcenlik (madde 226),

6) Fuhuş (madde 227),

7) Kumar oynanması için yer ve imkân sağlama (madde 228),

suçları.

b) 25/7/1951 tarihli ve 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanunda yer alan suçlar.

(2) Erişimin engellenmesi kararı, soruşturma evresinde hâkim, kovuşturma evresinde ise mahkeme tarafından verilir. Soruşturma evresinde, gecikmesinde sakınca bulunan hallerde Cumhuriyet savcısı tarafından da erişimin engellenmesine karar verilebilir. Bu durumda Cumhuriyet savcısı kararını yirmidört saat içinde hâkimin onayına sunar ve hâkim, kararını en geç yirmidört saat içinde verir. Bu süre içinde kararın onaylanmaması halinde tedbir, Cumhuriyet savcısı tarafından derhal kaldırılır. Koruma tedbiri olarak verilen erişimin engellenmesine ilişkin karara 4/12/2004 tarihli ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu hükümlerine göre itiraz edilebilir.

(3) Hâkim, mahkeme veya Cumhuriyet savcısı tarafından verilen erişimin engellenmesi kararının birer örneği, gereği yapılmak üzere Başkanlığa gönderilir.

(4) İçeriği birinci fıkrada belirtilen suçları oluşturan yayınların içerik veya yer sağlayıcısının yurt dışında bulunması halinde veya içerik veya yer sağlayıcısı yurt içinde bulunsa bile, içeriği birinci fıkranın (a) bendinin (2) ve (5) numaralı alt bentlerinde yazılı suçları oluşturan yayınlara ilişkin olarak erişimin engellenmesi kararı re’sen Başkanlık tarafından verilir. Bu karar, erişim sağlayıcısına bildirilerek gereğinin yerine getirilmesi istenir.

(5) Erişimin engellenmesi kararının gereği, derhal ve en geç kararın bildirilmesi anından itibaren yirmidört saat içinde yerine getirilir.

(6) Başkanlık tarafından verilen erişimin engellenmesi kararının konusunu oluşturan yayını yapanların kimliklerinin belirlenmesi halinde, Başkanlık tarafından, Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

(7) Soruşturma sonucunda kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmesi halinde, erişimin engellenmesi kararı kendiliğinden hükümsüz kalır. Bu durumda Cumhuriyet savcısı, kovuşturmaya yer olmadığı kararının bir örneğini Başkanlığa gönderir.

(8) Kovuşturma evresinde beraat kararı verilmesi halinde, erişimin engellenmesi kararı kendiliğinden hükümsüz kalır. Bu durumda mahkemece beraat kararının bir örneği Başkanlığa gönderilir.

(9) Konusu birinci fıkrada sayılan suçları oluşturan içeriğin yayından çıkarılması halinde; erişimin engellenmesi kararı, soruşturma evresinde Cumhuriyet savcısı, kovuşturma evresinde mahkeme tarafından kaldırılır.

(10) Koruma tedbiri olarak verilen erişimin engellenmesi kararının gereğini yerine getirmeyen yer veya erişim sağlayıcılarının sorumluları, fiil daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(11) İdarî tedbir olarak verilen erişimin engellenmesi kararının yerine getirilmemesi halinde, Başkanlık tarafından erişim sağlayıcısına, onbin Yeni Türk Lirasından yüzbin Yeni Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir. İdarî para cezasının verildiği andan itibaren yirmidört saat içinde kararın yerine getirilmemesi halinde ise Başkanlığın talebi üzerine Kurum tarafından yetkilendirmenin iptaline karar verilebilir.

(12) Bu Kanunda tanımlanan kabahatler dolayısıyla Başkanlık veya Kurum tarafından verilen idarî para cezalarına ilişkin kararlara karşı, 6/1/1982 tarihli ve 2577 sayılı İdarî Yargılama Usulü Kanunu hükümlerine göre kanun yoluna başvurulabilir.

İçeriğin yayından çıkarılması ve cevap hakkı

MADDE 9 – (1) İçerik nedeniyle hakları ihlâl edildiğini iddia eden kişi, içerik sağlayıcısına, buna ulaşamaması halinde yer sağlayıcısına başvurarak kendisine ilişkin içeriğin yayından çıkarılmasını ve yayındaki kapsamından fazla olmamak üzere hazırladığı cevabı bir hafta süreyle internet ortamında yayımlanmasını isteyebilir. İçerik veya yer sağlayıcı kendisine ulaştığı tarihten itibaren iki gün içinde, talebi yerine getirir. Bu süre zarfında talep yerine getirilmediği takdirde reddedilmiş sayılır.

(2) Talebin reddedilmiş sayılması halinde, kişi onbeş gün içinde yerleşim yeri sulh ceza mahkemesine başvurarak, içeriğin yayından çıkarılmasına ve yayındaki kapsamından fazla olmamak üzere hazırladığı cevabın bir hafta süreyle internet ortamında yayımlanmasına karar verilmesini isteyebilir. Sulh ceza hâkimi bu talebi üç gün içinde duruşma yapmaksızın karara bağlar. Sulh ceza hâkiminin kararına karşı Ceza Muhakemesi Kanunu hükümlerine göre itiraz yoluna gidilebilir.

(3) Sulh ceza hâkiminin kesinleşen kararının, birinci fıkraya göre yapılan başvuruyu yerine getirmeyen içerik veya yer sağlayıcısına tebliğinden itibaren iki gün içinde içerik yayından çıkarılarak hazırlanan cevabın yayımlanmasına başlanır.

(4) Sulh ceza hâkiminin kararını bu maddede belirtilen şartlara uygun olarak ve süresinde yerine getirmeyen sorumlu kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. İçerik veya yer sağlayıcının tüzel kişi olması halinde, bu fıkra hükmü yayın sorumlusu hakkında uygulanır.



Anladığım kadarıyla çocuk , hardcore kategorilleri tabii ki de olmaksızın site girişine +18 onay ve politikası eklendiği taktirde hapis cezası söz konusu değil. İşin hukuki boyutu zaten büyük bir sorun kurulum içerik vs. herkesin yapabileceği bir iştir. Günümüz kaçak adult Türk sitelerine ilk girdiğinizde "+18" ibaresi yer alır ve onaylanmanız istenir eğer onaylanmazsanız yazılıma karşın modeminizin sağladığı IP adresinden engellenirsiniz. Evet -18 birinin 18 Yaşından büyüğüm diyerek de erişimi olabilir ancak o butona tıklandığı anda sorumluluk size ait değildir. Yılmadan bıkmadan Türkiye'de adult site açmak bu oluyor sanırım. Para veya hapis cezası olmaksınız gereken kurallar yerine getirildiği sürece sorun gözetilmiyor ve sadece erişim engeli konuluyor. Domain ve hosting sahibi ise yeni ve benzer bir domain ile yönlendirme verip yoluna devam ediyor. Türk Adult kategorisi altında ise yayımladığınız görsel ve videolar eğer kişiler tarafından şikayet edilirse o zaman ayvayı yediniz 6 aydan 2 yıla kadar netleşmiş hapis cezası istenecektir. İşin günah boyutu kişinin dini inancına kalmış bir şey konunun bu tarafı konuşulmamak ve yorumlanmamak üzere kilit.