fbdogmus1 adlı üyeden alıntı

Abi dün benim konuda oldu bu tema tartışması ben zaten ilk mesajı atınca farkettim işin içinde sahtekarlık olduğunu o yüzden cevap bile vermedim lakin sayende hakettiklerini buldular 👍😀

Biz burada insanlara yardım ederken, kimseyi kandırmayı amaçlamıyoruz. Aklın yolu bir, ama bunun fırsatçılığa dönüştürülmesine de göz yummak doğru olmaz. Bu güne kadar onlarca kişinin bir şekilde dolandırıldığına şahit olduk burada.

Her zaman derim, ucuz bir yapılıyorsa o işten çekinmelisiniz. "Ucuz etin yahnisi kart olur". Ucuz etten yapılmış yahni yiyeceğim derken ya dişlerinizden, ya da mide fesadı geçirip sağlığından olmak kaçınılmaz olur demeye çalışıyoruz. Bir işin bir rayiç bedeli var. Adamlar 8-10 kişi birleşip yazılım şirketi kuracaklar, gece gündüz tema kodlayacaklar, çakallar bunları nulled indirip "ama bizim gpl lisanssımız var" deyip milleti kandıracaklar. Ucuz değil bu işler bu kadar.
Prensip olarak yilmaz70 üstadın yorumundaki matematik her şeyi açıklıyor aslında. Ucuz tema almak sorun değil, elbet alınabilir. Ama site patladığı zaman büyük sorun yaşanıyor. Lisans bedelinden çok daha fazla çözüm bedeli ödüyorlar. En az 2-3 lisans bedeline karşılık destek ücreti ödeyenler var. Sonra şikayet kategorisinde dolandırıldım konuları açılıyor. Adam gibi en başında bir lisans alsa, adam gibi güncellemeni alsan başın ağrımasa fena mı olur.

Şimdi bu şekilde düşünüyorum diye, "ee ama adamların parası olsa zaten orijinal lisans alır" diyenler olacaktır. Orijinal lisans alacak paranız yoksa bile bunlardan tema alacağına almamasını öneririm...