Merhaba,

1.5 yıllık geliştirme sürecinin ardından yayına hazır hale gelen özel kodlama diye tabi ettiğimiz, ödeme sisteminden, admin paneline kadar her aşamasını sıfırdan kodladığım niş bir pazara hitap eden e-ticaret/pazar yeri sitemi satıp satmamak konusunda kararsız kaldım.

Site kategorisini, ekran görüntülerini paylaşamıyorum. Fakat sitede satılacak ürünler dijital ürünler, bunu belirtebilirim. Herhangi bir kargo olayı felan olmuyor anlayacağınız. Kararsız kaldığım nokta şurası, birisi bana bu tarz bir proje geliştirir misin deseydi tahmini vereceğim fiyat 150-250bin TL bandında olurdu.

O fiyata e-ticaret sitesi mi olur demeyin, sıfırdan kodlanırsa öyle olur :) Ayrıca bildiğimiz e-ticaret siteleri gibi sadece müşteri tarafının olduğu bir sistem değil, hem alıcı hemde satıcı tarafı var, oldukça kompleks. Dediğim gibi 1.5 yıl geliştirme sürecinin bedeli aslında bu. Sektör oldukça niş, milyar dolarlık bir pazar. Bu sektörde dünya genelinde e-ticaret sitesi sayısı belki 30 u bulmaz.

Sizce bu fiyatlardan alıcı bulduğum takdirde satmalı mıyım? Yoksa yayına alıp, az sermaye ile yavaşta olsa yürümeye mi çalışıp, kendi işimi mi kurmalıyım?