Aynı ülkede yaşıyoruz, fakat insanlar sadece kendi gözüyle bakmayı seviyor. Geneli düşünenler de senin benim gibi laf konusu oluyor, laf ediliyor.
Ben de şu an hayatımı az çok idame ettiriyorum. Kendi hayatıma bakarsam her şey çok güzel olmasa da idare edilecek seviyede. Ama işte konuştuğumuz konular benle senle düşünülecek konular değil. Geneli algılamak gerekiyor. Dışarı çıkınca kaç kişi ne zorlukta yaşıyor bilmek gerekiyor. Bu ülkede yoksula yardım edenler seviliyor ama yoksulun neden yoksul olduğu sorgulanmıyor. Bu yüzden de ekonomimiz çok güzel. Evet sana göre güzel, bana göre güzel, peki 2 çocuğunu, eşini asgari ücretle gecekonduda yaşatmaya çalışan kişiye göre nasıl güzel?
İstanbul Kadıköy'de, 40-50 yıllık küçük dairelerin aylık kirası 2000'den aşağı zor bulunuyor. Kadıköyde çalışan bir insan, 2300 lira asgari ücretle nasıl ailesine bakıcak ? Hadi Çekmeköy'e gitsin daha ucuza bulur dersin, 1000 lira orası da. Faturalar vs. derken 1 ay geçinebilmek için 1000 lira paran kalıyor. Bu 1000 lira ile nasıl yemek alıcaksın hele ki İstanbul'da? Nasıl çocuklarını okula göndereceksin, nasıl kıyafet alacaksın. Sonra bu adam bu ailesini nasıl geçindirsin? bunu soran adam da kötü yolu seçip hırsızlık yapacak. Sonra da biz gelip buraya ekonomiyle bağdaşlaştırdığımızda laf yapacaklar. Sorsan hayatında istatistik, iktisat dersi görmemiş, kelime anlamlarını bile bilmeyen insanlar ama burada ekonomi konuşuyorlar.
Eskiden 100 liraya alınan spor ayakkabılar şu an 600 lira. El insaf. Dolar olmuş 7.20 hala ekonomimiz iyi diye geçiniyorsun. Dışarıdan hiçbir şey almayalım, telefonu da kendimiz üretelim, içindeki tüm aksamları da kendimiz üretelim. Eyvallah. Ama sen dışa bağımlı bir ülkesin. Amerika'da bir olay olduğunda senin para birimin nasıl etkileniyorsa, fiyatlar zamlanıyorsa sen dışa bağımlısındır. Biz şu an bağımlı bir ekonomi ile karşı karşıyayız. Ama cahili cühelası hala mutluluk peşinde. Mutlu olmaya devam edin, ama sizin mutluluğunuz bu ülkede doğru dürüst şekilde yaşamak isteyenlerin cezası oluyor.