Mobildeyim. Bu yüzden alıntı yapmam pek mümkün olmuyor.

Farkında mısınız bilmiyorum ancak kimseyi karalamadım ben. Sadece backlink bitti dedim. Siz kendiniz atladınız. Ve şimdide diyorsunuz ki backlink satanları karalamayın. Benim dediğim aynısını Google da diyor. Bırakında özgürce konuşalım.

Bu konuda eski backlinkcilerden ve şuan tekrardan baktığımda SEO kelimesinde ilk sayfda 2 sonuçla birlikte çıktığını gördüğüm Ayhan Karaman'ın çok güzel bir sözü var.

Zamanında backlinkcilik yapıyordum sitemin durumu gayet iyiydi verdiğimiz hizmet gayet kaliteliydi. Müşteriler memnundu falan bir gün baktığımda Google da ilk sayfalardan 9. sayfalara düşmüştüm geçen zamanda ise indexim kesildi. Backlink hizmeti sağladığım müşterilerimde çok ciddi zarar gördü. O günden itibaren backlink ile uğraşmıyorum.

4.30 dan sonraki kısımda başlıyor
https://youtu.be/-1bDIA3mouw

Backlinkte böyledir. Google ı kandırabildiğin noktaya kadar gider sonrasında patlar. Tabi buradaki kastım spam backlink. Bunu yukarıdaki tüm yorumlarımda açık açık dile getirdim. Eğer alınan link spamdan çıkar gerçek organik trafik getirirse işte o zaman fayda sağlar ki bu durumu yukarıdaki yorumlarımda reklam olarak nitelendirdim.

Bugüne kadar hiç backlink almdım tüm işimi kendim halletim. Eğer aldığınız linkler alakalı konulardan alınıp trafik getiriyorsa, bu linkler Google a değilde kullanıcıya oynuyorsa işte o zaman fayda sağlar ancak burada linkim bulunsun mantığıyla çeşitli otomasyon araçları ile Google gözünde değerim artsın mantığıyla trafik bile alınamayacak sayfalara linklendirme, daha doğrusu spam yapılıyorsa işte bu yapılan kocaman bir çöptür.

Buda benim buraya yazacağım son yorumdur. İyi forumlar dilerim.