Backlink devri bitti yerine backlink çalışması devri bitti deseydim daha açıklayıcı olurdu. Hani burada da pek çok üyenin yaptığından...

Biri bana şunu söylesin öncelikle, backlink çalışması nedir?

Benim bildiğim, domain otoritesi önemsenerek yapılan, amacın Google ın kandırılması olan çalışmalardır. Ve benim bildiğim yine reklam ve kullanıcı çekme kaygısından ziyade kaliteli siteden link alma kaygısı güdülen sistemdir.

Ben bunun bittiğini iddia ediyorum. Daha doğrusu ben etmiyorum, herkes ediyor.

Yukarıda bahsettiğim spam linklemeyi yapanlar genelde kendine backlinkçi diyor ve 250 300tl civarına satış yapıyor.

Yanlış anlaşılmasın ama reklam kaygısı güdülen, amacı Google ı kandırmaktan ziyade tanıtım yazılarıyla yada çeşitli yöntemlerle yapılan tanıtımlar binlerce liraya SEO paketi yada başka isimlerle satılıyor. Bunlarda bir nevi geri bağlantı(backlink) altında değerlendirilsede bu çalışmalar backlink paketi adı altında satılmamaktadır(benim bildiğim)

Bence kaliteli backlink almak için öncelikle müşteri analizi yapmak gerekir sonrasında o müşteriyi nasıl bulacağını belirlemek ve ardından bu müşterinin bulunduğu platforma doğru tanıtım yazısını uygun linklendirme ile paylaşılması gerekir.

Elinde belirlediğin 5 siteden tüm müşterilerine backlink çalışması yapmak spam linklemedir. Aynı zamanda kalitesiz linklemedir.

Ayrıca tanıtımı yapılacak site içindede neredeyse tüm konuların özeti olan ve pek çok konuya iç link bağlantısı bulunan bir kaç konu hazırlanıp anasayfa yerine onlara link çıkışı yapmak gerekir.

Eğer bunları 50 60tl ye yapan backlinkçi varsa gerçekten saygı duyarım.

Yukarıda bahsettiğim spam Backlink başta fayda sağlayabilir ancak aldığınız o linklerin cezası bir gün aniden kesilir...

Yaş konusuna gelince, kimse karşısındakinin yaşını bilemez. Bu yüzden yaş gibi, yada alıntı yapılıp yapılmaması gibi ufak sorunlara takılmak yerine karşıdakinin düşüncesini anlamaya çalışmak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü buralarda karşındaki 30 yaşındaki adamın 10 yaşında çıkacağı gibi 20 yaşındaki biride gerçek hayatta 50 yaşında olabilir. Önemli olan saygıyı hakkeden herkese aynı saygıyı gösterebilmektir.