lostyazilim
tr.link

Muhasebeci mali müşavir varsa yarım edebilir mi

23 Mesajlar 3.376 Okunma
acebozum
tr.link

aOktemer aOktemer WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Worker
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 161
  • Beğeniler 78 / 56
  • Ticaret 3, (%100)

theharunuysal adlı üyeden alıntı

aOktemer Yanlış yazmışım %18 olacaktı, alacağınız ürünü de kdv li alıyorsunuz tabi bu aldığınızı düşüyorsunuz.

Örnek: 50 ₺ + KDV yani 59 ₺ ye aldığınız bir ürünü 100 ₺ KDV dahil sattınız ödeyeceğiniz KDV 11 ₺ olacaktır. Ben direk üreticiden alırken fatura kesmek istemiyor, kesersem de üzerine koyup keserim diyor yani faturasız alırsan 50 ₺ fatura istersen 59 ₺ istediğini seç diyor.

Benim bildiğimse şu şekilde hocam;
50+KDV=59 TL ürün alışı. 9 TL alışta ödenen KDV
100 TL KDV dahil ürün satışı.(84.74+KDV(15.26))
Devlete borçlanılan(ödenmesi gereken) KDV tutarı=15.26-9.00=6.26 TL

Bu şekilde olması gerekmiyor mu hocam? theharunuysal

indirimkuponlari.site
elektronikssl
webimgo

• Üyelik 16.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Worker
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 161
  • Beğeniler 78 / 56
  • Ticaret 3, (%100)

HamdiCetin adlı üyeden alıntı

Size önerim bir smmm nin yanına gidip konu hakkında bilgi almanız. 2. önerim ise size bunu zaten söyleyecekler bir işletme kurarken, 100 - 200 tl vs. bunların hesabını düşünmeden kurmanız aksi halde ilerleyen süreçlerde size şu masraf var bunun için ödeme dediklerinde hep sıkıntı yaşarsınız.

İlk kuruluş için 1.000 TL gibi bir rakamı gözden çıkarın. Hiç fatura kesmezseniz ayda 1500 TL gözden çıkarın. Detaylara girmek istemiyorum, teferruatlı ama rakamlar dediğimde üç aşağı beş yukarı olacaktır.

Hiç fatura kesilmediği taktirde, home ofis bir işletme olduğunu varsayarsak aylık 1500 TL gibi bir gider nasıl oluşacak hocam? Ne gibi giderlerimiz olacak aylık? HamdiCetin

indirimkuponlari.site

aayineben aayineben WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Ogrenci
  • Konum Bilecik
  • Ad Soyad U** G**
  • Mesajlar 255
  • Beğeniler 49 / 82
  • Ticaret 1, (%100)

Size önerim bir smmm nin yanına gidip konu hakkında bilgi almanız. 2. önerim ise size bunu zaten söyleyecekler bir işletme kurarken, 100 - 200 tl vs. bunların hesabını düşünmeden kurmanız aksi halde ilerleyen süreçlerde size şu masraf var bunun için ödeme dediklerinde hep sıkıntı yaşarsınız.

İlk kuruluş için 1.000 TL gibi bir rakamı gözden çıkarın. Hiç fatura kesmezseniz ayda 1500 TL gözden çıkarın. Detaylara girmek istemiyorum, teferruatlı ama rakamlar dediğimde üç aşağı beş yukarı olacaktır.

Ayda 1500 TL yi neden gözden çıkartayım anlamadım 😂 Herkes başka bir şey diyor. Sahi şirketi kurcam ben anonim veya limited değil yani instagramda satış yapicam benim aylık 1500 tl satış yapicagim bile kesin değilken her ay 1500 neden vereyim
aOktemer

kişi bu mesajı beğendi.

theharunuysal theharunuysal WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** U**
  • Mesajlar 1880
  • Beğeniler 596 / 202
  • Ticaret 19, (%95)

aOktemer adlı üyeden alıntı

Benim bildiğimse şu şekilde hocam;
50+KDV=59 TL ürün alışı. 9 TL alışta ödenen KDV
100 TL KDV dahil ürün satışı.(84.74+KDV(15.26))
Devlete borçlanılan(ödenmesi gereken) KDV tutarı=15.26-9.00=6.26 TL

Bu şekilde olması gerekmiyor mu hocam? theharunuysal

Benim kafa gitmiş kusura bakma senin hesap doğru :)
KDV dahil 59 ₺ ye al 100 ₺ den sat net 34.87 ₺ net kar yapmış olursunuz.

wmaraci
wmaraci

theharunuysal theharunuysal WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** U**
  • Mesajlar 1880
  • Beğeniler 596 / 202
  • Ticaret 19, (%95)

aayineben adlı üyeden alıntı

Ayda 1500 TL yi neden gözden çıkartayım anlamadım 😂 Herkes başka bir şey diyor. Sahi şirketi kurcam ben anonim veya limited değil yani instagramda satış yapicam benim aylık 1500 tl satış yapicagim bile kesin değilken her ay 1500 neden vereyim

Normal bir dükkanınız olacağını varsaymış olabilir, size tavsiyem instagram yerine n11.com trendyol.com gittigidiyor.com hepsiburada.com sitelerinde satış yapmanız. Bu sitelerde belki daha az kar edersiniz ama uğraş daha az olacaktır, ürünlerini koyuyorsun ödeme yapana bu kodla gönder diyor satış bu kadar. İnstagram'da müşteri ile konuş pazarlık yap kapıda ödeme gönder kargo iade olsun bir sürü zarar.
aayineben

kişi bu mesajı beğendi.

theCrawLe theCrawLe mobiluzman.com Kullanıcı
  • Üyelik 30.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Muhasebe Uzmanı
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad H** Ç**
  • Mesajlar 2482
  • Beğeniler 615 / 615
  • Ticaret 12, (%100)
aOktemer bağkurlu olduğunuzu unutmayalım.

öksürüğe ne iyi gelir  https://neiyigelir.com/oksuruge-ne-iyi-gelir

• Üyelik 16.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Worker
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 161
  • Beğeniler 78 / 56
  • Ticaret 3, (%100)

aOktemer bağkurlu olduğunuzu unutmayalım.

Doğru aylık yaklaşık 1000 TL o var.
Fakat 29 yaş altı yeni mükelleflerin SGK primini 12 ay devlet karşılıyor. Bunuda göz önünde bulundursun 29 yaş altı arkadaşlar.
Teşekkürler bilgilendirme için.

indirimkuponlari.site

erenes erenes WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.02.2019
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek Programcı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** C**
  • Mesajlar 5
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Mali ve finsansal konulardaki merak ettikleriniz için mali müşavir sayfamıza ulaşıp yazabilirsiniz.

SeceAVM SeceAVM Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.02.2019
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek E Ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** E**
  • Mesajlar 347
  • Beğeniler 52 / 82
  • Ticaret 1, (%100)

tolhur adlı üyeden alıntı

Şirket kurulumu 200-500 arası. Her ay ne kadar ödeyeceğiniz işe göre değişir. 50 de olabilir 500 de olabilir. Bu fiyat şirketin büyüklüğüne göre değişir. Bahsettiğiniz şekilde bir şirkete ortalama 150-200 tl ye bakarlar.

29 yaş altına vergi yok da neymiş? Kim söylediyse tamamen uydurmuş. Öyle bir şey yok. Satış yapmak için vergiye tabii olmak zorunludur. Faturasız kapıda ödeme almanızın en ufak imkanı yok. Ha derseniz ben vergiden kaçınıp hemde kapıda ödeme alıcam o zaman sadece nakit çalışıp fiş/fatura kesmeyip ürünü kendiniz ya da elemanlarınız teslim etmesi gerekir. Bu durumda da uzun sürmeden birisi sizi sıkayet eder akıl almaz cezalar yersiniz.

Bilmiyorsanız yanlis yönlendirmeyin turk milleti akıl vermeyi seven bir insan dogru yada yanlis . 30 yaşına kadar 70 bin tl ye kadar vergiden ( rakam bu sekilde kalmis aklimda gecen sene kapanis verdim) muafsin. Ben faydalandım. Sadece 48 tl lik damga vergileri vs ödüyorsunuz

webloggi webloggi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.11.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Web & Medya
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad T** H**
  • Mesajlar 2165
  • Beğeniler 925 / 926
  • Ticaret 12, (%100)
SeceAVM ne kadar saygılısınız tebrik ederim müthiş bir insansınız umarım egonuz beni ve milletimizi aşağılama çabanızla tatmin olmuştur :) hayatınızda başarılar dilerim

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al