Son zamanlarda herkesin peşine düştüğü işi gücü bırakıp orada burada sitesinin linkini paylaşıp ziyaretçi gelmesi için uğraşıp durulan backlink aslında nedir? :)

Bu yazıyı yazmamdaki asıl neden forumda bu bölümde yani backlink bölümünde okuduğum konulardan dolayıdır.

Bakın arkadaşlar öncelikle kendimi tanıtayım. 15 yıldır reklam, yazılım, tasarım, danışmanlık, seo eğitimi vermiş halen daha devam eden birisiyim.

Bu konuda bir şeyler yazılacaksa bunu işin ehlileri yazmalıdır. Ben işin ehliyimde demiyorum ancak çoğunuzdan daha fazla bu işle uğraştığımdan dolayı bunu yazıyorum. İnsanları sömürüp mağdur etmenin bir anlamı yok.

Backlink Nedir?: Farklı bir siteden kaliteli bir makale içerisinde anahtar kelime aracılığı ile almış olduğunuz geri bağlantıdır.

Örnek: "wmaraci.com" bu şekilde paylaştığınız bir link backlink değildir. Hiç bir şekilde sizi yükseltmez hiç bir işe yaramaz hiç bir etkisi olmaz sıralamalarda sizi ilerletmez vs.vs.

Ancak: "Webmaster Forumu" anahtar kelimeye link verilmişse + bu backlinki aldığınız site google gözünde değerliyse gelen geri bağlantıya Backlink denir ve bu webmaster forumu anahtar kelimesinde sitenizi yükseltir. Bu Seo işlemlerinde değerlidir ve önemlidir o olmazsa olmaz değildir lakin bu şekilde alınan bir backlink gerçek bir backlinktir.

1- Yorumlardan alınan linkler backlink değildir.
2- Backlinkte da/pa diye bir değer yoktur. Bu tamamen uydurulmuş bir şeydir.
3- Türkçe sitenize ispanyolca yazılmış bir siteden alınan linki google alıp ne yapacak? sizin sitenizi ilk sırayamı koyacak? Yabancı sitelerden aldığınız link backlink değildir tamamı spamdır.

Arkadaş tesisat işi yapıyor yada nakliyeci ama perudaki bir elbise satan siteye linkini ekliyor buna backlink diyor.

3 aydır backlink temizleme işleriyle uğraşıyoruz. Gelen bütün müşterilerin siteleri güme gitmiş. Sebebi ise bir yerlerden 20 tlye backlink paketleri almış ve binlerce backlink uygulanmış ve arkadaşın sitesi 2. sayfada yada ilk sayfadan 20. sayfaya gelmiş yada googleden silinmiş yada ani düşüş yaşamış sebebi bu backlinklerdir.

1 tane kaliteli siteden alacağınız backlink yorum yoluyla değil makale içinde 3 veya 4 adet anahtar kelimeye sitenizin urlsi verilmek şartıyla alacağınız backlink sizi yükseltecektir. Mevzu bu kadar basit.