Konunun tartışmaya açık olduğunu söylemiştim :D

Oldukça detaylı, ders niteliğinde bir döküman hazırlıyoruz. Yakında buradan paylaşımını yaparım diye düşünüyorum.

Konu hakkında detaya girecek olursak 9 farklı anchor text vardır fakat bunlardan sadece 1 tanesi backlink tir ve geri kalan 8 anchor text türünü içerisinde barındırır.

Kısa ve öz konuşcak olursak başka bir siteden alınan link her durumda backlink tir.

Kaliteli/kalitesiz backlink çok daha detaylı bir konu ve herkesin kendine göre stratejileri var. Bir iki cümle ile kaliteli backlink ı anlatmak mümkün değil.

Google'dan John mueller tüm anchor text lere sahip olmamız gerektiğini açıklamış hatta kimi seo uzmanları hangi anchor text ten ne kadar kullanılması gerektiğini oranlarla belirlemiştir.

Ayrıca ben siteleri tek tek spam mı, otoriter mi, sıralamalarda ne durumda gibi detaylarını araştırmaya kalkarsam 1 site her halde en az 2-3 günlük bir analiz gerektirir. Bunun yerine MOZ un DA, PA, SS gibi değerlerini incelemek daha sonra siteye göz gezdirmek daha kolay ve daha sağlıklı bir analiz olacaktır.