Yararlı bir konu olmuş teşekkürler. 2 yıldır deneyimlerime göre fark ettiğim konuyuda bende paylaşayım. Backlink alırken kesinlikle sizinle aynı kategoride içerik üreten sitelerden backlink alın. Ben bizzat bunları test yapıp deneyimledim. Siteniz teknoloji sitesiyse teknolojisi sitesinden, film sitesiyse film sitesinden alın. Mesela teknoloji sitesi için gidip eğitim veya film sitesinden almayın işe yaramasını geçin zarar veriyor. Birde edu backlink saçmalığı var. Siteniz eğitim sitesi değilse edu işe yaramıyor yalandan kalitelidir diye pazarlayıp paranızı almaya çalışıyorlar. Bir film sitesine edudan link verildiğinde site zarar görüyor. Buradaki zarardan kastım tabiki de sıralama kaybetmektir. Yani önceden 1. sayfadaysanız 10. sayfaya gidersiniz. İkinci en önemli deneyimim kesinlikle sosyal medya sitelerinden yazılarınıza, sayfalarınıza ve ansayfanıza link verin. Google sosyal medyaları kriter olarak kullanıyor. 1 haftada index almayan içerikleriniz sosyal medyada paylaşıldığında 1 gün içinde index alıp sıralamaya girecektir.