PasifikYob , Elbette rahatlıkla yapılabilir. Öncelikle kullanıcıların olduğu veritabanı tablosuna yeni bir sütun açarsınız örneğin 'takipler' diye.
Ardından her üyenin profiline bir tane ''Takip Et'' butonu eklersiniz.
Örneğin benim üye id'm = '5' sizin üye id'niz = '9' olsun. Ben sizin profiline girip, sizi takip et butonuna bastığım zaman şöyle bir sorgu çalışır;
UPDATE tablo SET takipler = '9' WHERE uyeid = '5'
Burada üyeid kısmını dinamik yaparsınız. Böylece 5 id li üyenin yani benim veritabanımdaki takipler tabloma sizin idniz eklenmiş olur.
Ardından tüm üyeler için, üye sayfalarına şöyle bir sorgu eklersiniz:
Burada şu mantığı uyguladık:
Ben üye olarak sayfama giriş yaptığım zaman bir SQL sorgusu çalıştı ve benim ''takipler'' tablomda kayıtlı idleri getirdi. Eğer benim takipler tablomda id varsa yani satır sayısı 0'dan büyükse o halde takip ettiğim idleri foreach ile kenara yazdı.
Ardından yeni bir SQL sorgusu çalıştı ve benim takip ettiğim idlerin, üye_yazisi yani paylaştıkları yazıların yer aldığı sütunları sorguladı. Eğer burada da sorgu 0'dan büyükse yani benim takip ettiklerim bir şey paylaşmışsa o zaman yine foreach ile onların yazılarını alıp, print_r ile kendi sayfama yazdırmış oldum.
Böylece kim kimi takip ederse sadece takip ettiği kişinin yazılarını kendi sayfasında görmüş oldu.
Ardından her üyenin profiline bir tane ''Takip Et'' butonu eklersiniz.
Örneğin benim üye id'm = '5' sizin üye id'niz = '9' olsun. Ben sizin profiline girip, sizi takip et butonuna bastığım zaman şöyle bir sorgu çalışır;
UPDATE tablo SET takipler = '9' WHERE uyeid = '5'
Burada üyeid kısmını dinamik yaparsınız. Böylece 5 id li üyenin yani benim veritabanımdaki takipler tabloma sizin idniz eklenmiş olur.
Ardından tüm üyeler için, üye sayfalarına şöyle bir sorgu eklersiniz:
$sql = "SELECT takipler FROM tablo WHERE uyeid = '5'";
$sorgu = $db->($sql);
$sayma = $sorgu->rowCount();
if($sayma > 0) {
foreach($sorgu as $yazdir) {
$sonuc = $yazdir['takipler'];
}
$cekmeislemi = "SELECT uye_yazisi FROM tablo WHERE uyeid = '$sonuc'";
$cekme = $sorgu = $db->($cekmeislemi);
$saydirma = $cekme->rowCount();
if($saydirma > 0) {
foreach($cekme as $uyeyazdir) {
$uyeyazilari = $uyeyazdir['uye_yazisi'];
print_r($uyeyazilari);
}
}
}
Burada şu mantığı uyguladık:
Ben üye olarak sayfama giriş yaptığım zaman bir SQL sorgusu çalıştı ve benim ''takipler'' tablomda kayıtlı idleri getirdi. Eğer benim takipler tablomda id varsa yani satır sayısı 0'dan büyükse o halde takip ettiğim idleri foreach ile kenara yazdı.
Ardından yeni bir SQL sorgusu çalıştı ve benim takip ettiğim idlerin, üye_yazisi yani paylaştıkları yazıların yer aldığı sütunları sorguladı. Eğer burada da sorgu 0'dan büyükse yani benim takip ettiklerim bir şey paylaşmışsa o zaman yine foreach ile onların yazılarını alıp, print_r ile kendi sayfama yazdırmış oldum.
Böylece kim kimi takip ederse sadece takip ettiği kişinin yazılarını kendi sayfasında görmüş oldu.
Takip etme olayını bir eklenti ile yaptım. eklenti veri tabanında follow diye bir tablo oluşturdu. Tablonun görüntüsü şu şekilde
https://hizliresim.com/nJgKq5
user_id1 yazan kısım takip edilenleri ifade ediyor. Şimdi wordpress de bir yazıların listelendiği anasayfa var. Bu anasayfa da giriş yapan kullanıcılar sadece takip ettikleri kişilerin yazılarını görecekler. yapmak istediğim bu, giriş yapmamış kullanıcılar ise normal sayfayı. Yukarıdaki daha önce yazmış olduğun kodun mantığını anladım fakat tam olarak bu işi görür mü? Vaktin olduğu bir sırada cevap yazarsan sevinirim.