Öncelikle kısaca blogumun öz geçmişinden bahsedeyim. 2017 yılında blogger platformunda yurt dışı eğitim tecrübelerim, akademik kariyer, seyahat-gezi tabanlı kişisel bir blog açmış birkaç yazı yayınlamış ve bırakmıştım. Covid-19 günlerinde yarım kalan bu hikayeye devam etmeliyim diyerek hosting ve domain alarak 30 nisanda blogu açtım ve bloggerdan wordpress e geçtim yazılarımı güncelledim. İlk günlerde sıralamalarım da yeni açılmış bir bloga göre oldukça iyiydi ama mayısın ortalarına doğru bazı anahtar kelimelerde çoğu sayfam ilk 100 den çıktı :( . Bunu yazılarımı güncellerken seo ya uygun kriterde yazmam sonucu yazı başlığını ve url ismini değiştirmeme bağlıyorum. Uzun vadede inşallah tekrar tırmanabilirim.

Aslında adsense ye başvurmayı hiç planlamıyordum. Erken olduğunu düşünüyordum. Forumda da sürekli red konuları beni endişelendiriyordu. Fakat konuları incelediğimde sürekli yazılarınız özgün olmalı cevaplarına denk geliyordum. Sanıyorum bu noktadan cesaret aldım ve yazılarımın hepsi özgün, kaybedecek bir şeyim de yok nasıl olsa yolun başındayım diyerek başvurdum ve 4.gün onay mailini aldım :) Bu sevincimi sizinle de paylaşmak istedim :angel: . 21 günlük bloguma henüz çok fazla organik hit alamıyorum, çoğunlukla sosyal medya ve rereral link üzerinden günlük 10-15 arası trafiğim var. Çok fazla para kazanma niyetimde yok aslında. 1 yıl içerisinde kendi host-domain ücretini çıkartırsa bana motivasyon olması açısından yeterli olur.

Bu aşadan sonra ne yapmalıyım onuda tam bilmiyorum açıkcası. Onay bekleyenlerinde en kısa sürede onay alması dileği ile..

Mr. Forester.