Merhabalar dostlar,
aktif olarak eticaretle uğraşıyorum. Trendyol ve n11 web sitelerinde mağazalarım var. Entegrasyona para vermek istemediğim ve hasbelkader php kodlamadan anladığımı sanarak kendi entegrasyon sistemimi yazmaya karar verdim. Şu anda siparişlerimi çekebiliyor, kargo etiketlerimin çıktılarını alabiliyorum ve yeni sipariş düştüğünde bildirim verdirebiliyorum bu özellikler benim için yeterli. Ancak entegrasyonun olmazsa olmazı otomatik stok güncelleme konusunun bir türlü üstesinden gelemiyorum. Kafamdaki fikir şu, n11 den yeni sipariş geldiğinde trendyolda da aynı ürünün stoğunun güncellenmesi için yeni bir girdi yapıcak ve asenkron bir şekilde trendyolun APIsiyle kodlar çalışıp stok güncellenicek. Aynı mantık trendyoldada geçerli. Ancak takıldığım mevzu şu, iki farklı panelde iki farklı ürün stok kodları var, n11'de bütün ürünlere tek stok kodu üretirken trendyol varyasyonlu ürünlere varyasyon adedi kadar farklı kod üretiyor.
Örnekle açıklayayım;
1 adet tşört
n11 stok kodu
S-M-L-XL => 11111
trendyol stok kodu
S => 11111
M => 11112
L => 11113
XL => 11114
hal böyleyken kafa iyice karışıyor. Buna alternatif yol aramak için çabalasam da bir türlü bulamıyorum. Yazdığım kodları paylaşmam çokta işinize yaramayacağından ( yazdığım kodlarda hata almıyorum ) paylaşmıyorum. Çözüm fikirlerinize ihtiyacım var.
Şimdiden değerli fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. İyi günler.