Merhaba,
Kullanacağınız konuma, veri merkezi ne kadar yakın olursa sizin açınızdan o kadar iyi olur.
Ayrıca; Genel itibariyle Hosting Firmaları,
Paket satışlarının kolaylaştırılması için "xxx hosting paketi" adlandırması yapıyorlar.
Ama bazıları ise gerçekten yazılımsal alt yapı olarak AR-GE çalışması ile bunu geliştiriyorlar. Örneğin Turhost, Güzel Hosting, OdeaWeb, Hostixo, GoDaddy, HostLAB vb.
WordPress Hosting ile Linux Hosting aynı işletim sistemine sahiptir. Yani her ikisi de Linux tabanlı (bilgisayardaki işletim sistemlerinden farklı ama aynı mantık) işletim sistemi ile çalışırlar. WordPress PHP betik dili ile yazılmıştır. Dolayısıyla PHP'nin en iyi çalışacağı ve sorun çıkartmayacağı işletim sistemi Linux'tur.
Sorunuzu biraz daha aydınlatacak olursam;
Bazı hosting firmaları WordPress Hosting'leri optimize ettiklerini söylüyorlar bazıları ise bizde öyle bir şey yok diyorlar.
Halbuki temel itibariyle WordPress Hosting'de Linux Hosting'de aynı işletim sisteminde sahiptir.
WordPress kurulumu yapacaksanız Lİnux'a da kursanız WordPress'e de kursanız bir şey olmaz.
Ancak dediğim gibi bazıları gerçekten özel olarak optimize ediyor. Onlardan almaya çalışın.
Son olarak;
:confused: Ben sizin yerinizde olsam barındırma hizmetini alacağım firma temsilcisi ile görüşür ona göre karar verirdim.
İndirim kodlarından yararlanmak ve daha fazla bilgi almak için kaynaklar:
Hosting Firmaları Karşılaştırma ve
Hosting Firmaları Listesi makalelerini inceleyebilirsiniz.