Teşekkürler, kaydettim.

Onur89TR adlı üyeden alıntı

Firefox kullanıyorsanız FireBug eklentisi tavsiyem. CSS üzerinde oynamalar yapıp canlı olarak sonuçlarını görebilirsiniz. Sonrasında kolay html şablonları oluşturun. Sonra biraz da PHP'ye giriş yapın. Değişkene değer atamayı, döngüleri filan öğrenin. Sonrası kendiliğinden gelir zaten. Google'da araştırdığınız takdirde birçok kaynak bulacaksınız.

Fazla anlamasam da, Google'a sorup bi'şeyler yapacağım. Sağ olun.

ECakmak adlı üyeden alıntı

Onun aşamaları vardır. Bende şu sıralar üzerinde çalışıyorum hem avatarımdan hemde nickimin altındaki yazıdan anlaşılıyordur :) Eğer sıfırdan tema yapmak istersen Photoshop bilgisi olması gerekli. Yani aklındakini bilgisayara dökeceksin ki kodlamasını yapasın. Photoshop hakkında bilgi sahibi olmasam olur mu? dersen eğer, olur derim. Çünkü sadece renk kodları ile css ve html dökümünde de Photoshop olmadan tasarımını kodlayabilirsin. Ama olması daha iyi yani :)

İkinci adım olarak HTML+CSS bilgisine sahip olman kesinlikle gerekli. Çünkü burası işin kök noktası. Bunları bilmesen de olur demek yok, bilmelisin hocam. Yani çizebildiğin bir tasarımın html ve css dökümünü kendin tek başına yapmalısın.

Bu iki adımı geçtikten sonra php bilgisi kalıyor :) Wordpress php tabanlı bir cms scripti olduğu için hali ile ona tema entegre ederken bu bilgi gereklidir. Bu çoğu sistem için değişir. Örneğin hazırladığınız ve css dökümünü tamamladığınız tasarımı asp tabanlı bir scriptte entegre ederken asp bilgisine sahip olmalısınız. Ama siz Wordpress için yapacaksanız bu temayı, php bilgisi şart :)

Ben sıfırdan yapmak istemiyorum, düzeltmek istiyorum dersen üçünden de az miktarda bilgi sahibi olursan kolayca bu düzenlemeleri yapabilirsin. Css bilgisi sayesinde temanın arayüzünü değiştirebilirsin. Php bilgin sayesinde ise, Wordpress'in temel fonksiyonları ile oynama yapabilirsin ;)

Kısa ve öz anlattım umarım yardımcı olmuştur :)

Sağ olun, az çok ne yapmam gerektiğini anladım. Bu şekilde sıfırdan başlayanlar için bir kitap, yoksa web sitesi var mı? Çok uğraştırdım, kusura bakma.