Küçümsemek mi ne haddime karıncayı büyük görürüm kendimden uzlaşma yolunu denedik sürekli tehditvari konuşuldu bizim artniyetimiz asla olmadı böyle bi markanın var olduğundanda haberimiz yok ihtar geldi herşeyi usulune göre uyguladık domaini vermeyi bile teklif ettik ücretsiz olarak ama biz 1 adet bile satış yapmadık daha 1 fatura çıkışımız yok bu yüzden istedikleri ücreti ödemeyi red ettik sadece olay bu
Satışınız olmadığını kanıtlarsanız tazminat ödemeyebilirsiniz.
Ancak markadan haberim yoktu diyemezsiniz. Nihayetinde e-ticaret sitesi, yani bir dükkan açıyorsunuz. Bu konuda hak iddia edemezsiniz kısacası.
Tehditvari konuşmaya gelince, ben de aynısını yapardım. Çünkü bu tarz konularda nezaket maalesef işe yaramıyor.
Başka bir platformda bilinen bir markanın net uzantısını aldım çok para kazanacağım diye konu açan biri var yakın zamanda oldu bu.
Marka ile domainin aynı terazide düşünülmesi yanlış aslında. İnsanlar sanıyor ki marka sahibinin domain almaya parası yok :)
Bir çok sınıfta markasını tescil ettikten sonra domain alan birini yakalayalım da ekstra para kazanalım mantığında olan markalarda var ve avukatlar bu işin üzerine ciddi giderler; para kazanmak için.
Bu yüzden elinizden geldiğince uzlaşmaya çalışın dedim.