-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Serbest meslek
-
-
Ad Soyad
K** P**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba arkadaşlar bi domain adresi satın aldım eticaret sitesi kurduk ismine bayramdan önce ihtarname geldi meğerse o marka patentliymiş domaini istiyorlar ve bu zamana kadar verdiğimiz zararı istiyorlar kendi kafalarına göre 20.000 lira para belirlemişler ödersem dava açmayacaklarmış bende ödemeyeceğimi beyan ettim domainimide dava açsalar dahi alamayacaklarını biliyorum yalnız patenti olduğu için bu markaya benden bi hak talep edebilirlermi sonuçta ben bu ismi marka değil pazaryeri ismi olarak kullandım bi ürün çıkarıp bu markayı basmadım altına ve ihtarname geldikten sonra tüm heryerden o isme ait herşeyi kaldırdım dava açsalar nasıl ilerler acaba mahkeme nelere bakıyor bilgili ve ya başından geçmiş bi forumdaşımız varmı acaba iyi akşamlar dilerim
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
tekniker
-
-
Ad Soyad
O** D**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
ben de bi markaya ait domain almıştım, şikayet edip domaini elimden aldılar :D
youtube abone sitesi: https://vk.cc/9hnOk8
Kuş al Yumurta sat Ruble ÇEK: https://vk.cc/aC8QOD
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Gıda Sektörü
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Marka patenti var ama hangi sınıftan tam olarak sizin sınıf ile uyumlu mu onu bi araştırın.
Zannediyorum ki sizin sınıf ile patent almamıştır. Siz domaini satabileceğinizi belirtin.
Pazaryeri olarak tescili varsa, domaini kullanmayın ama pazaryeri olarak tescil yoksa domaini kullanın korkmayın.
Size maillerini gönderebilirseniz detaylı araştırmak isterim
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Bu kadar küçümsemeyin marka sahiplerini.
Uzlaşmaya çalışın derim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Serbest meslek
-
-
Ad Soyad
K** P**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Küçümsemek mi ne haddime karıncayı büyük görürüm kendimden uzlaşma yolunu denedik sürekli tehditvari konuşuldu bizim artniyetimiz asla olmadı böyle bi markanın var olduğundanda haberimiz yok ihtar geldi herşeyi usulune göre uyguladık domaini vermeyi bile teklif ettik ücretsiz olarak ama biz 1 adet bile satış yapmadık daha 1 fatura çıkışımız yok bu yüzden istedikleri ücreti ödemeyi red ettik sadece olay bu
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Social Media & Web Solutions
-
-
Ad Soyad
Y** S**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
Bu genel bir kelime ise bir hakları olmaz wipo ile çözebilirler ancak.
Ama o kelimede tek patent sahibi onlarsa, çok çok spesifik bir kelime ise düşünmek lazım.
Bence korku yersiz.
Domain ilk gelen alır
Kullanım amacı olarak karşı tarafa bir zarar verdiniz mi karşı tarafın adını kullanıp yanıltıcı faaliyetlerde bulundunuz mu
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Serbest meslek
-
-
Ad Soyad
K** P**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Karşı tarafta aynı sektörde satış yapıyor bizde aynı sektörde satış yapmayı denedik ama yapamadan ihtar geldi kapattık siteyi
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Turizmci
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Patent değil, markadır o. Araba motorunun patenti olur. "Hepsi Şurada"nın markası olur.
Domaini yabancı bir firmaya transfer edip whois'i de gizlerseniz, debelenip dururlar. WIPO'ya gitmekten başka çareleri kalmaz. WIPO'ya başvuru da 3500 dolar. En kötü ihtimalde, domain elinizden gider. Onlarında 3500 doları gitmiş olur.
Tazminat davası ise açamazlar. Açarlarsa kaybederler. Bu kadar basit.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Serbest meslek
-
-
Ad Soyad
K** P**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştığınız için biz yinede ne olur ne olmaz diyerek sağlam 2 avukat arkadaşımıza dosyayı takip etmesi için görev verdik bakalım sonuç ne doğuracak hiç satış yapmamış bi firmayı adalet tazminat ödemesini emrederse boynumuz kıldan ince avukat arkadaşlarda tazminata dair bişey alamayacaklarını varsa bi zararı mahkemenin kanıt isteyeceğini söylüyor ama temel misali ağaçtan düşmüş doktor yerine bana ağaçtan düşen birini getirin demiş bizimkide o hesap :)