lostyazilim

Anında index'lenme tüyoları

11 Mesajlar 3.144 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Limanerg Limanerg WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Editör, web tasarım-kodlama
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 106
  • Beğeniler 0 / 19
  • Ticaret 0, (%0)
Yaptığım iş hakkında biraz ipucu vermek istedim. Size birkaç şık sunacağım bakalım nasıl google amca bizi index'liyormuş öğreneceğiz.

1-) Google Başlığı

Konunun, yazının başlığı kesinlikle google'da kelimenin yarısına geldiğinizde çıkmalı. Yani hit kelimeler, kelime grupları neyse onları koyun başlığa. Kelime sanatı yapmayın.

2-) Özgün İçerik
İçeriklerinizi kesinlikle kendiniz oluşturmalısınız. Copy-paste yapıp kelimeleri değiştirmeyin. Haber mi alacaksınız; ilk önce okuyun haberi, sonra aklınızda ne kalmışsa yazın. Cümleler birbirini andırmasın.

3-) Sağlam Seo

Bu en önemli kısımlardan biri. Ne kadar özgün içerik girseniz de seo'nuz kalitesizse google motoru sitenizde gezer gezer hiçbir şey index'leyemez. Bunun için hiç yoktan bir seo kuralım.

4-) Tag

Konulara vereceğiniz tag'ler neredeyse konu ismi kadar önemlidir. O yüzden yine google aramalarına göre en hit tag'leri veriyoruz.

5-) Görsel İsimleri

Konudaki görsel isimlerini kesinlikle sallama şeyler yapmıyoruz. Atıyorum; konunun adı "turkcell tablet fiyatları", görselin ismi böyle olmalıdır: turkcell-tablet-fiyatlari-1

6-) Küçük Resim, Çok Yazı

Bu da son aşamamız olacak. Bir kere bunu uygulamazsanız google'da index'lenseniz bile giren ziyaretçi "bu ne biçim site" diyip çıkacaktır. O yüzden yazıları oldukça bol tutalım. Google daha rahat index'ler.

Teşekkür edenler ben de şimdiden "rica ederim" diyorum. Deneyimlerimden yararlanabilirsiniz; Limanerg Post Servisi :p
Bipixel

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

CevdetBartu CevdetBartu Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Rize
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 199
  • Beğeniler 104 / 21
  • Ticaret 2, (%100)
Selamun aleyküm. Ben bundan 1.5 ay önce bi sitem için seo yaptırmıştım da inanır mısınız, hiç işe yaramadı. 2 haftaya belirti gösterir dedi. 1.5 ay geçti güncel kalmasına rağmen bişe olmadı. Şimdi sevdiğim bi işi yaparak hergün 5-10 arası özgün yazı giriyorum ve söylediklerinize göre istatistiklerim:

1 ) En iyi başlıkları girmeye çalışıyorum ve bence öyle.

2 ) Günde 5-10 arası özgün içerik

3 ) Seo hakkında pek birşey bilmiyorum tek sıkıntım bu.

4 ) Konulara tag girmeyi sevmem. Ki bu site de asla kullanmam.

5 ) Görsel isimler konu başlığı ile aynı yani en iyisi.

6 ) Küçük resimler de aynı şekilde.

Acaba bana yardımcı olabilir misiniz? :)

Resistance Resistance WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek İşinin amelesi
  • Mesajlar 128
  • Beğeniler 15 / 17
  • Ticaret 0, (%0)
En hit olan kelimeler,başlıklar siteniz çok çok iyi değilse daha geç indexlenir.
Çünkü o kelimede çok daha rekabet vardır.
Bende hep böyle olur. Bu yüzden o maddeye katılmıyorum.
kulturelbellek

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 03.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 106
  • Beğeniler 0 / 19
  • Ticaret 0, (%0)

Resistance adlı üyeden alıntı

En hit olan kelimeler,başlıklar siteniz çok çok iyi değilse daha geç indexlenir.
Çünkü o kelimede çok daha rekabet vardır.
Bende hep böyle olur. Bu yüzden o maddeye katılmıyorum.

Özgün içerik ve seonuz varsa her zaman üst sıralara tırmanırsınız.

wmaraci
wmaraci

Resistance Resistance WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek İşinin amelesi
  • Mesajlar 128
  • Beğeniler 15 / 17
  • Ticaret 0, (%0)

Limanerg adlı üyeden alıntı

Özgün içerik ve seonuz varsa her zaman üst sıralara tırmanırsınız.

O ayrı birşey.Aksini yazmadım.

• Üyelik 03.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 106
  • Beğeniler 0 / 19
  • Ticaret 0, (%0)

Resistance adlı üyeden alıntı

O ayrı birşey.Aksini yazmadım.

Yok yanlış anladınız. En hit başlıkla birlikte, alıntıda yazdıklarımı birleştirdim :p Sonuçta hepsini yapıyorsanız sorun yok demektir.
Resistance

kişi bu mesajı beğendi.

Being Being İçeriklerin Gücü Adına! Kullanıcı
  • Üyelik 08.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Metin Yazarı/Editörü
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 935
  • Beğeniler 1087 / 1028
  • Ticaret 91, (%100)
Bu konuda bende bir kaç görüş bildirmek istedim durum sanki biraz alakasız :) tabi bunlar benim görüşlerim.

Google başlığı
Rasgele bir kelime tutalım örneğin bu diş eti sağlığı olsun bu google da size önerilen varsasyonlar arasında yer alıyor evet, ancak bu kelimeyle arma yaptığımızda girilen anahtardan daha farklı sonuçlara kayıldığı bir gerçektir. Kendim arkadaşlarım (sadece günlük internet kullanan kullanıcılardan oluşuyor.) arayacaklarını çoğu zaman varsasyonlar arasında göremediğimizi deneyimledim. Yani onlar diş eti sağlığı nasıl korunur şeklinde daha 2.3.4. yada 5. varsasyonları yazıyorlardı. Yine de istisna bir durumdur diyebiliriz. Ayrıca resistence'ın dediğine sonuna kadar katılıyorum.
Bence Google bot mantığını kavrayın gerisi çokta önemli değil.
bkz:http://www.bilgeyazar.org/nasil-google-hizli-index-aliriz.html

Bir kişinin fikirlerini çalmaya "alıntı", birçok kişinin fikirlerini çalmaya "araştırma" denir. Bir de hiçbir şeyi çalamayacak olanlar vardır.

• Üyelik 03.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 106
  • Beğeniler 0 / 19
  • Ticaret 0, (%0)

Being adlı üyeden alıntı

Bu konuda bende bir kaç görüş bildirmek istedim durum sanki biraz alakasız :) tabi bunlar benim görüşlerim.

Google başlığı
Rasgele bir kelime tutalım örneğin bu diş eti sağlığı olsun bu google da size önerilen varsasyonlar arasında yer alıyor evet, ancak bu kelimeyle arma yaptığımızda girilen anahtardan daha farklı sonuçlara kayıldığı bir gerçektir. Kendim arkadaşlarım (sadece günlük internet kullanan kullanıcılardan oluşuyor.) arayacaklarını çoğu zaman varsasyonlar arasında göremediğimizi deneyimledim. Yani onlar diş eti sağlığı nasıl korunur şeklinde daha 2.3.4. yada 5. varsasyonları yazıyorlardı. Yine de istisna bir durumdur diyebiliriz. Ayrıca resistence'ın dediğine sonuna kadar katılıyorum.
Bence Google bot mantığını kavrayın gerisi çokta önemli değil.
bkz:http://www.bilgeyazar.org/nasil-google-hizli-index-aliriz.html

Kusra bakmayın, anca dönüş yapabiliyorum.

Görüşünüze katılıyorum, uç noktalarda uzatılmalı. Sony tablet değil de sony tablet incelemesi gibi şeyler yapmak daha iyidir.

kulturelbellek kulturelbellek Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
1. Maddeye katılmıyorum çünkü hit almı bir yazıyı geride bırakmak hiç de kolay değil. Adam 5 yıl önce eklemiş binlerce kişi okumuş ve linki paylaşılmış. Siz bunu geçemezsiniz.

4- Hiçbir yazıda tag kullanmam. Hiçbir faydasının olduğunu sanmıyorum.

Diğer söylediklerine katılıyorum.

Bu işin püf noktası şudur: Google güvenini kazanmış bir site olmak, eski bir site ve özgün içerikli olmaktır.

Ek Olarak: Biraz önce siteye Cerrahlık Nedir başlıklı bir yazı girdim. Google hemen çıkması lazımdı baktım yok.

Başlığı: Cerrahlık ve Cerrahi Hakkında Bilgi şeklinde yeniden düzenledim. Arama yaparsanız sonucu görebilirsiniz

Bariswp Bariswp ZM Kullanıcı
  • Üyelik 27.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ZM
  • Konum Adana
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 2267
  • Beğeniler 316 / 445
  • Ticaret 15, (%100)

kulturelbellek adlı üyeden alıntı

1. Maddeye katılmıyorum çünkü hit almı bir yazıyı geride bırakmak hiç de kolay değil. Adam 5 yıl önce eklemiş binlerce kişi okumuş ve linki paylaşılmış. Siz bunu geçemezsiniz.

4- Hiçbir yazıda tag kullanmam. Hiçbir faydasının olduğunu sanmıyorum.

Diğer söylediklerine katılıyorum.

Bu işin püf noktası şudur: Google güvenini kazanmış bir site olmak, eski bir site ve özgün içerikli olmaktır.

Ek Olarak: Biraz önce siteye Cerrahlık Nedir başlıklı bir yazı girdim. Google hemen çıkması lazımdı baktım yok.

Başlığı: Cerrahlık ve Cerrahi Hakkında Bilgi şeklinde yeniden düzenledim. Arama yaparsanız sonucu görebilirsiniz

Bence özgün içerik fazla abartılıyor.( Özgün içerik önemli değil demiyorum )Google da herşey özgün içerik değildir.Özgün içerik o makalenin konusunda ki rakibinizi azalır ancak bundan daha da önemlisi sitenin geçmişidir diye düşünüyorum.

1 aylık bir sitenin hergün girdiği özgün içerik yerine 2 yıllık bir sitenin kopya içeriğini karşılaştırmak gerekir.. 2.site de anında indexlenebilir.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al