Bunun için kızılması gereken sizce haber siteleri mi?
Kullanıcı odaklı sitenizi optimize edin hayatta yükselemezsiniz. Sitenizi kullanıcılara göre değil ggle'ın istediği gibi hazırlamak zorundasınız.
Mesela benim sitede bir sayfam vardı. Aylık 14000 araması olan keywordde 1. sırada çıkıyordum. Tüm bilgilerim tek sayfada. Giren ortalama 1 buçuk ile 3 dakika arasında sayfada kalıyordu. Ama sayfaya giren istediği bilgiyi alıyor sonra başka sayfalara girmeden çıkıp gidiyordu.
Bu kelimeden gelen ziyaretler nedeniyle hemen çıkma oranım site genelinde %85'lere çıktı. Ve son güncellemeyle sitem asıl anahtar kelimelerde düşmeye başladı. Her hafta 1 sıra gibi kayıp yaşıyordum.
Sonunda denemeye karar verdim ve tam 3 kez denedim. 4. seferde yukarıda anlattığım ve ona benzer 4 sayfamı sildim. Hitlerim azaldı mı? Evet. Ama bunun bana bir faydası oldu.
Sıralama kaybım durdu. Çünkü bu 4 sayfayı silip indexten kaldırınca sıralama kaybettiğim anahtar kelime hedef sayfalarım eski sıralarına yükseldi.
Hemen çıkma oranı site genelinde %65 lere düştü..!
Ama ben o 4 sayfayı silmek yerine parçalara bölüp başlıklarınıda saçma sapan sırf ggle öyle istiyor diye haber sitelerindeki gibi yapsaydım hemen çıkma oranımı kaybetmeden sayfalarımı tutardım.
Ama ne olurdu? Arkamdan millet aynen böyle küfür ederdi.
Kullanıcı odaklı yapay zekası varmış falan. Yok kardeşim halen muhteşem seo teknikleri dışında işe yarayan bir şey yok.
Dünyanın en faydalı yazısını da yazsanız en kaliteli içeriğe de sahip olsanız, saçma başlıklar atan bir haber sitesi 3-5 link ve sayfalama ile 1. sırada çıkacaktır.
(çok nadir durumlarda istinasları hariç tutuyorum)