SEO açısından faydası olacağını sanmıyorum. Bunun yerine schema etiketlerine yoğunlaşmanızı tavsiye ederim.
schema etiketleri ile bir yazıdan diğerine nasıl bağlantı çıkarım? Bunun için schema etiketi kullandığını daha önce duymamıştım. Ben şu şekilde kullanıyorum bu işlemi; "En İyi 10 2020 Model Oyuncu Bilgisayarı" başlıklı bir yazıyı giriş ve sonuç hariç "Başlık+Görsel+İnceleme yazısına bağlantı+200-300 kelime özet" şeklinde tek tek bilgisayarları listelendiriyorum. Bu yazıda detaylı incelemesi olan ürünlere bağlantı veriyorum ki kullanıcı isterse gidip o bilgisayar hakkında yazdığımız içeriği okusun.
Fikir verme açısından yazıyorum bir kardeşim görme engelliydi bilgisayarını kullanırken ekran okuyucu ile kullanıyordu. Biz bu kısımları her ne kadar arama motoruna oynayarak doldursakta bence doğru olan kullanıcıya oynamaktır. Mesela araba resmi olan bir görselin title kısmında bu açıdan bakarsak, araba resmi veya bugatti araba gibi detaylar kullanmak daha kullanıcı odaklıdır.
Çünkü ekran okuyucular bu title kısımlarını okuyorlar sesli olarak.
Çünkü ekran okuyucular bu title kısımlarını okuyorlar sesli olarak.
Anladım hocam, bizde o şekilde yapıyoruz. Konuda bahsettiğim detay çok farklı aslında. içinde sadece başlık mı olmalı yoksa "İlgili yazı:" gibi ön ekler gelebilir mi onu merak ettim. 2 ayrı kullanım tipi var;
1-
2-
Fayda sağlayabilir evet. Kod yapısı temiz. Burada tıklanma almasını istiyorsanız detaylı bilgi kısmını da sabit tutmayın derim. Hemen göz at vs. tarzı yapmakta fayda var 😎 .
Yok o kısım sürekli değişecek tabi. Ben bağlantı mantığıyla yaptım ancak buton olarak yapılması gerekir yani