sofu44 Dikkat ederseniz Google adsense tıklama başına çok az verir. Ben Google amcanın esasında yüksek hitli sitelerde kazanmaya odaklı olduklarını düşünüyorum.

Mesela haber sitelerinde bir çok kriter geçersizdir. Bunun esas nedeni ''faydalı kaynak'' olarak algılanmasıdır belirli bir kitle ve ziyaretçi sayısı bakımından. Ve hemen her haber sitesi yavaş açılır ama ziyaretçi bekler site açılırken. Pek aldırmazlar yani. Google da bunu bu şekilde algıladığı için görmezden gelir.

Bizler de ''faydalı kaynak'' kapsamına gelene kadar sitelerimizin site hızı iyi olsun diye çalışmamızın esas nedeni aslında kullanıcı odaklıdır.

Hatta ben yeni sitelerde hemen reklam yayınlanmasını hiç faydalı bulmuyorum. Site bir yerlere gelene kadar hiç reklam yayınlamamak bence çok daha iyi olur. Hem bu sayede bir kitle kazanılır ve artık reklam kazancının iyi olacağı kanaatine vardığımızda reklamların aktif edilmesi bana daha mantıklı geliyor.

Analizde uyarı kısmına gelecek olursak; zamanla analizlerin daha kapsamlı hale geleceğini düşünüyorum. Mesela Lighthouse sürekli güncellenmeye başladı ve Papespeed Insights kümülatif değer ekledi vs.

Siz sitem etmekte haklısınız, sonuna kadar hak veriyorum. Belki biraz uzun sürecektir ancak bu şekilde kalmayacağını düşünüyorum. Özellikle mobil indexe önem vermeye başlayan Google bunun formülünü de bulacaktır bence.

Ve ilk adımı da Site Kit ile attı bence. https://sitekit.withgoogle.com/