Ben mi soruyu yanlış anladım acaba?

Bu dediğinizi multi site ile zaten yapabilirsiniz. Sorduğunuz kısım multi site kurulumu ise daha detaylı bir cevaba ihtiyacınız var.

Wp-config ve htaccess düzenlemesiyle multi site kolayca kurulur. Subdomain kurarsanız daha iyi performans alırsınız fakat tek panelden tüm sitelere hakim olamazsınız sadece tek panelden diğer sitelere geçişiniz kolay olur. Sanırım daha açık anlatmam gerek.

Ana domainimiz siteadi.com diyelim diğer acacaginiz sitelere de 1,2,3 ... diyelim. Siteadi.com domaine subdomain oluşturduğunuzda yani 1.Siteadi.com, 2.Siteadi.com şeklinde alt domainler oluşturduğunuzda yeni bir veritabanı ve her siteye sıfırdan kuruluma ihtiyacınız olur. 50 site üzerinden konuşursak, 50 subdomaine ve 50 veritabanına izin veren bir sunucuya ihtiyaciniz olacak. Ilk basta belirttigim gibi subdomain olarak olusturursaniz ana domainden tum siteleri kontrol etme şansınız olmaz. Multi site olarak kurulum yapılsa bile sadece paneller arası geçiş yapabilirsiniz bunun dışında tamamen hepsi ayrı birer site olarak kurulacak ve yönetilecektir.

Subfolder olarak oluşturursanız yani siteadi.com alan adına alt klasörler oluşturursanız biraz daha istediğiniz şeye sahip olmaya yaklaşabilirsiniz. Bu siteadi.com/1, siteadi.com/2 .... şeklinde olacaktır. Bu kullanımda tek bir veritabanına sahip olmanız yeterli. Kurulumlar tek sefer yapılır. Yanı siteadi.com adresine kurduğunuz tema tekrar kurulum yapmaya gerek olmadan siteadi.com/1, siteadi.com/2... vs vs hepsinde kurulu olarak gelecek. Sadece ayarlarını tekrar yapmanız gerekecek.

Şunuda eklemek isterim tek veritabanına 50 site kurmak bir çılgınlıktan başka bir şey olmaz. Performans çok kötü olacaktır.

Kullanıcı rollerini multi sitede normal wordpress te kullanıcı ekler gibi ayarlamanız mümkün.