Yorumların neredeyse tümü bu işi yapmamanız yönünde. Bu yorumlar site üzerinden para kazanma olayını gözünüzde büyütmesin. Adam akıllı, bilinçli bir çalışma ile rızkınızı bu mecrada da arayabilirsiniz neden olmasın. Bu arada tavsiyelerim ADSENSE vb. haram içerikli reklam platformlarından gelir elde etmeyi teşvik etmemektedir. Geleneksel banner veya satış ortaklığı sistemi ile para kazanabilirsiniz.

Açacağınız sitenin ücretsiz olup olmaması bir önem taşımıyor, seo uyumlu bir yapı sunuyor mu, hız konusunda başarılı mı, ücretsiz olması kullanıcıyı olumsuz anlamda etkiliyor mu bunlara dikkat edin. Etkilemiyorsa dediğim gibi hiçbir önemi yok.

Tavsiyelerim;

1. Blogger ile başlayın, bir tek masrafınız yıllık 60-100 lira alan adı olur. Kafanız rahat işinize odaklanabilirsiniz.

2. Kendi ilgi alanınızda makaleler yazabileceğiniz bir blog açın.

3. Temel seo bilgisi edinin. Makaleleri seo uyumlu yazmazsanız arama motorlarında üst sıralara çıkmanız ve dolayısıyla insanların sitenizi ziyaret etmesi için bir sebep olmayacak.

4. Sitenizin ilk zamanlarında günde 1-2 makale girmeye çalışın. Olmuyorsa 2-3 günde dahi olsa düzenli olarak makale girin.

5. Siteniz Google'da index alıyor ve günlük belli ölçüde ziyaretçi alıyorsanız artık tamamen kaliteye odaklanın, içerik girme hızınız yavaşlasa da tamamen kaliteli / seo uyumlu / kullanıcı ihtiyacını karşılayan içerikler üretin.

6. Anahtar kelime nedir'i öğrenin. Siteniz ilk sıralara hemen çıkmayacaktır doğal olarak. Bu sebeple daha düşük rekabetli ve hacimli anahtar kelimeler tercih edin. Örneğin "twitter hesap dondurma" kelimesi yerine "twitter geçici hesap dondurma" gibi daha düşük hacim ve rekabete sahip bir anahtar kelimeye uygun makale yazın.

7. Siteniz için sosyal medyada bir kitle oluşturun. Sosyal medya profili açtığınızda takipçi yağmayacağı için sosyal medya platformuna uygun seo yaparak gönderi paylaşımı yapın. Kitlenizi siteye ara sıra da olsa çekebilmek için sebepler bulun. Sakın insanları aldatıcı içerikler üretmeyin, kendiniz nasıl aldatılmak / birileri tarafından zaman kaybettirilmek istemiyorsanız aynısını takipçilerinize uygulamayın.

8. İstikrarlı olun, istikrarlı olmaz ve gereğince çalışmazsanız yüksek hit ve site üzerinden gelir elde etmeyi rüyanızda görebilirsiniz.

Başarılar.