şu kendi kültürümüz goygoyunu bir bıraksak fena olmayacak aslında. kendi kültürümüz derken kimin kültüründen bahsediyorsunuz? ya da hangi kültüre göre neyin yasak olup olmayacağına nasıl karar veriyorsunuz? kendi kültürünüze uygun değilse siz kullanmayın kardeşim bu kadar basit.

bahtiyar35 adlı üyeden alıntı

Onu bunu bilmemde Netflix yasaklanırsa mükkemmel olur. Netflix denen bu faşist site insanlara eşcinselliği, uyuşturucuyu, +18 şeyleri normalmiş gibi göstermeye çalışıyorlar. Tam bir algı oluşturmaktır amaçları.


evet netflix bunu oldukça abartıyor. Örneğin HBO'nun Chernobyl'ini netflix yapsaydı eğer kesin o kazıcı madenciler eş cinsel olur ilişkiye girerdi. benim bu konuda gördüğüm tek sakınca yapım kalitesinin düşüyor olması. zaten netflix içerisinde orjinal netflix yapımlarını pek takip etmiyorum. ancak bu sitedeki içeriklere erişmek için kredi kartı ile üyelik gerekiyor. Bu aynı zamanda şahsın reşit yani kendi kararlarını verebilecek durumda olduğunu gösterir. Şahıs bir yetişkin olarak bunu izlemek istiyorsa buna devletin karışması özgürlüklerin kısıtlanması demektir.

Youtube ve twitter'ın durumu ise netflix ile aynı değil. Çok küçük yaşta çocukların dahi buralara erişimi var. youtube kendi kalite filtresini oldukça başarılı uyguluyor. ancak twitter mini bir p*rno sitesine dönüşmüş durumda. hiç alakan olmadığı halde takip ettiğin biri likeladığı için anasayfanda kocaman bir çıplak içerik bulabiliyorsun. eğer bu konuda düzenleme yapılacaksa tamam. zaten sayfa bazlı içerik engelleme için btk'nın yetkisi mevcut dolayısıyla ekstra bir düzenlemeye gerek yok demektir.

gerçekler ile yüzleşmek gerek. hükumetin tek dert ettiği burada paylaşımda bulunan insanların bir şekilde anonim kalabilmesi. cumhurbaşkanının yeni doğum yapmış lohusa kızına ve el kadar bebeğe ağza alınmayacak bu hakaretleri eden içi irin dolu mikropların en ağır cezayı almaları benimde temennim. Ancak bu kapatma işi ülkenin uluslararası imajına ve ekonomisine tahmin edilen çok daha büyük darbe vurur. şuradan pay biçin. Dünyada twitter'ın yasaklı olduğu ülkelerden bazıları; İran, Kuzey Kore, Suudi Arabistan ve Eritre. Kim buralara tatile gitmek ister?

Web kullanıcıları açısından değerlendirmeye gelince özellikle İngilizce siteleri olanlar ( ki bunlardan birisi de benim) hit kaynaklarının hatrı sayılır kısmını kaybedecekler. Yerli sitelerden bahsetmiyorum bile. Spesifik bir iş yapmıyorsanız herbokolog haber sitelerini google'da geçmeniz imkansız. Hali hazırda bir çok alakasız sektörün bile hitini çalan haber siteleri artık Türk internet dünyasının tekeli olurlar. Bu sosyal medya sitelerinin klonlarını yapan bir kaç kişi köşeyi döner. Geriye kalan herkes zarar görür. Bu düzenlemenin %90'ı kimsenin hayrına değildir.