-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Sosyal Medya Hizmetleri
-
-
Ad Soyad
B** M**
-
-
-
Ticaret
29, (%100)
Bilgilendirme yapan ve yardımcı olmaya çalışan herkes için çok teşekkür ederim tedavim gayet güzel ilerliyor Sevgiler , Saygılar.
1 kişi bu mesajı beğendi.
87690
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Lingual diş teli diye bir tedavi var. Şeffaf diş teli olup olmadığı belli bile olmuyor. Istedigin zaman çıkarıp takabiliyorsun. Gunde en az 20 saat agzında kalması gerekiyor. Ama cok dikkatli bir sekilde bakılmadığında belli olmuyur. Ama biraz maliyetli ve her doktor yapmıyor. Ayrıca tedavi süresi biraz daha uzun.
Vereceğim linkten bu yedaviyi uygulayan doktorları bulabilirsin. Görüşerek lingual ortodonti hakkında daha fazla bilgi alavilirsin.
https://www.doktortakvimi.com/tedaviler-hizmetler/lingual-ortodonti/ankara
-
-
Yaş/Cinsiyet
22 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Sağlıktan önemli hiç birşey yok kimseye aldırış etme nasıl sağlığın iyi olacaksa öyle kullan geçmiş olsun
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Girişimci
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
Merhaba yaklaşık 4 aydır diş teli kullanıyorum ve memnunum emin olun sonunda dişlerinin düzelmesine değecektir. Diğer konuya gelince hiç bir çekinceniz olmasın kimse diş teli var diye yargılamıyor bende normal hayatımda çekingenim dişlerim bozuk diye ağzımı açarak gülmezdim dahi ama şimdi yavaş yavaş değişimi gördüğüm için rahatça ağzımı açabiliyorum. Bence diş teli sanıldığının aksine garipsenecek birşey değil belki ilkokul lise'de dalga konusu yapan zorbalar olabilir ama emin olun şuan kimsenin garip bakışına dahi denk gelmedim diş telinin varlığını dahi unuttum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Sosyal Medya Hizmetleri
-
-
Ad Soyad
B** M**
-
-
-
Ticaret
29, (%100)
Herkese teşekkür ediyorum hala tavsiyelere-önerilere açığım.
Bipixel
Vicdanın senin kıblendir.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kıdemli SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
57, (%100)
Konuyu bende takipteyim bende de benzeri bir sorun var.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
A** Z**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Merhabalar, 4 senedir diş telini bünyesine katmış, bir uzvum gibi yaşayan biri olarak tavsiyem şu şekilde olacaktır. Dişiniz için zaten gereken ortodonti tedavisi lingual diş teli tedavisidir. Bir arkadaş çıkarıp takılabilir demiş ama malesef dişe arka taraftan yapıştırılır ve tel ve lastik yardımıyla sıkılaştırılır. İlk 1 ay ağzınızda yaralara sebebiyet verebilir, yapılma kalitesine göre bazen telin atması mümkün. İlerleyen sürede alışır ve hiç farkında olmadan günlerinizi geçirirsiniz. Sağlığınız için gerekiyorsa ihmal etmeyin, iyi bir ortodontiste tedavinizi olun derim. Şimdiden geçmiş olsun.
Edit: 4 senedir takmamın sebebi; ilk olarak dişlerimin önüne takıldı. 12 ay sonra sorunsuz tüm dişler düzeldi, ardından teller çıkarılıp tedaviye tak çıkar şeklinde olan şeffaf plaklarla devam edildi. Bir zaman sonra şeffaf plak gına getiriyor, sürekli takmak istemiyorsunuz. Hiç istemediğimden dolayı bir gün kaybettim sonra 1 hafta takmadım, doktorada bilgi vermedim fakat kötü bir hareket yapmış oldum. Çünkü dişler eskiye döndü neredeyse. Eski kalıp gibi olmadığı halde dişlerimden yine bir kalıp oluşturup ortalama ilki gibi bir şey yapmaya çalıştı fakat o plakta işe yaramadı. Son çare lingual tel tedavisiydi. Bu tedaviyi olalı epey zaman oldu ve şuan halen ağzımda ama ben farkında değilim gibi.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Sosyal Medya Hizmetleri
-
-
Ad Soyad
B** M**
-
-
-
Ticaret
29, (%100)
Teşekkür ediyorum hala tavsiyelere-önerilere açığım.