Merhabalar, 4 senedir diş telini bünyesine katmış, bir uzvum gibi yaşayan biri olarak tavsiyem şu şekilde olacaktır. Dişiniz için zaten gereken ortodonti tedavisi lingual diş teli tedavisidir. Bir arkadaş çıkarıp takılabilir demiş ama malesef dişe arka taraftan yapıştırılır ve tel ve lastik yardımıyla sıkılaştırılır. İlk 1 ay ağzınızda yaralara sebebiyet verebilir, yapılma kalitesine göre bazen telin atması mümkün. İlerleyen sürede alışır ve hiç farkında olmadan günlerinizi geçirirsiniz. Sağlığınız için gerekiyorsa ihmal etmeyin, iyi bir ortodontiste tedavinizi olun derim. Şimdiden geçmiş olsun.
Edit: 4 senedir takmamın sebebi; ilk olarak dişlerimin önüne takıldı. 12 ay sonra sorunsuz tüm dişler düzeldi, ardından teller çıkarılıp tedaviye tak çıkar şeklinde olan şeffaf plaklarla devam edildi. Bir zaman sonra şeffaf plak gına getiriyor, sürekli takmak istemiyorsunuz. Hiç istemediğimden dolayı bir gün kaybettim sonra 1 hafta takmadım, doktorada bilgi vermedim fakat kötü bir hareket yapmış oldum. Çünkü dişler eskiye döndü neredeyse. Eski kalıp gibi olmadığı halde dişlerimden yine bir kalıp oluşturup ortalama ilki gibi bir şey yapmaya çalıştı fakat o plakta işe yaramadı. Son çare lingual tel tedavisiydi. Bu tedaviyi olalı epey zaman oldu ve şuan halen ağzımda ama ben farkında değilim gibi.