Söylenenlerde haklısınız fakat bu çözülebilecek-düzeltilebilecek bir durum değil ne yazıkki. Bu yıla kadar öğrenemedilerse artık öğrenemezler zaten.

O yüzden bireysel çalışılsa bile kurumsal hareket edilmesi taraftarıyım. Soru soranlara önceden hazırlanmış hizmet şablonu kopyala yapıştır şeklinde sunulursa satıcı açısından fazla vakit kaybı oluşmaz. İşin sınırları da bu şablonun içerisinde net bir şekilde iletilmeli. Sonrasında dönüş yapıp yapmamasını umursamazsınız zaten. Veya istisnai durumlar hariç cep telefonu/whatsapp paylaşılmasına gerek görmüyorum.

Çünkü öbür türlü işin sonu gelmiyor. Bir iş yapılacakken üç işe çıkıyor veya tek bir iş üzerinde gereğinden fazla vakit harcanmış oluyor.

Tabii bireysel olup da kurumsal hareket etmek demek herkese aynı yaklaşımı sunmak anlamına gelmez. Karşı tarafın üslubuna ve yaklaşımına göre daha ılımlı bir yaklaşım sunulabilir. Öyle kişilere bir hizmet sunulacakken fazladan memnuniyet için iki hizmet sunulur. :)

Örneğin yabancı bir müşteri ile geçmişte çalışmalar yaptık. Aldığı hizmetten sonra en doğal hakkı olan desteği isterken defalarca teşekkür ediyor. Sonrasında projesini ve üslubunu takdir ettiğim için ben de fazladan ücretsiz danışmanlık, optimizasyon hizmeti veriyorum kendisine, tamamen içimden gelerek. Ücretsiz hizmetlerden sonra adam sırf teşekkür sunabilmek için bayrak resmi bile atar oldu. :)



Böyle olunca satıcının da üslubu ister istemez değişiyor dediğim gibi. :)

Bilgi aldıktan sonra nezaket gösterilip gösterilmemesine bir şey diyemem ama çok sinir bozucu olarak gördüğüm durum şu; forumda yardım konusu açtıklarında yeterli sayıda bilgi yazılmaması.

Yardım istemek için açılan konu başlığında "50x Hatası Aldım" yazıyor, mesajda da aynısı yazıyor. Haliyle siz ÜCRETSİZ YARDIM edebilmek için sorunu yaşayan kişiden daha istekli olmanız ve ondan daha çok efor sarf etmeniz lazım. Hata nasıl geldi, En son hangi işlem yapıldı, Kendi kendine mi oldu, hangi çözümleri uyguladın denedin vs. bunları sormak zorunda kalıyor insan yardım edecekse. Ya da hiç uğraşmamayı seçiyor. :)