Herkese merhabalar ,

Contabo firmasında 10 çekirdek + 50 GB RAM + 1600 GB SSD ( VPS XL SSD ) özelliklerine sahip bir VPS kiralamıştım.

Şimdi , arkadaşlar bu VPS üzerinde 2 adet özel yazılmış PHP script ( Laravel ) ve 2 ve/veye 3 adet Wordpress alt yapısı ile toplamda en fazla 5 adet site barındırılacak.

Sizlerin bilgi ve tecrübelerinize danışmak isterim. Kullandığımız bu VPS için en iyi kombinasyon sizce nasıl olmalıdır. Ben günlerdir Google amca ile görüşüyorum , ancak kendisi bana sürekli en az 1,5 ve 2 yıllık dökümanlar makaleler gösteriyor. Güncel bir makale henüz karşıma çıkmadı.!

Bu sebepten dolayı sizlere danışmanın daha doğru olacağını düşündüm , zira hem yazılım hem de donanım noktasında sürekli güncellemeler oluyor ve aktif kullanıcılar özellikle hosting satışı yapan yer sağlayıcı arkadaşlar + sunucu yönünde iş yapan arkadaşlar daha güncel bilgilere sahipler.

WHM/cPanel + centOS 7 + Nginx mi ?
WHM/cPanel + centOS 7 + LiteSpedd mi ?
WHM/cPanel + centOS 7 + Nginx ( Engintron ile birlikte ) mi ?

seçenekler arasında Plesk Panel yazmama sebebim Plesk Panel tecrübem olmaması dır. Hiç kullanmadım bu sebebten seçeneklere dahil etmedim. Ancak , öğrenmenin yaşı yoktur. Yazmış olduğum bilgilere dayanarak bana önerebileceğiniz en iyi VPS kombinasyonu nasıl olmalı dır. Tavsiyelerini sizlerden rica ediyorum.

NOT: Elbette VPS sunucu noktasında bir Profesyonel ile anlaşıp , her türlü güvenlik ve optimizasyon işlemlerini ücret karşılığı yaptıracağız. İşi ehline teslim etmek gerek..!

Konuya katkı sağlamanız dileği ile herkese iyi çalışmalar ve bol kazançlar...