Decimas adlı üyeden alıntı

Udemy youtube'da tonla çöp içerik var, zamanına yazık. Programlamaya başlamak için en iki şey var matematik ve ingilizce. Emin ol kod yazmak işin %10-20'si. Matematik ve ingilizceyi iyi derecede bilmiyorsan iki saatte öğreneceğin şeyi onlarca hatta yüzlerce saatte öğrenirsin.

Bu görüşe kesinlikle katılmıyorum. 13 yıldır web programlama ve 7 yıldır elektronik sistemleri üzerinde programlama yapıyorum. İngilizce'mde çok iyi değildir. Teknik dokümanları zar zor okurum. Matematik ise yine süper diyemem. Ama çalıştığım her şirkette nice mühendisler benim altımda benden destek alarak bir şeyler yapıyorlar. Bunu böbürlenmek için söylemiyorum. Bu şekilde kesin ve bir kanunmuş gibi konuşarak insanların hevesini kaçırabilirsiniz. Elbette çok iyi İngilizce bilmek sizi öne geçirir. Türkçe kaynak sıkıntısından kurtulup uluslararası araştırmaları daha rahat yapabilirsiniz. Ama olmazsa olmaz değil. Önce kafa olacak, beyin kod yazmaya uygun olacak. O programlama mantığını kurabileceksiniz. İngilizce bilmek araştırmalarınızı hızlandırır, o kadar. Velhasılı kod yazmak İngilizce ve matematik yanında %10'luk bir pay değildir. Eğer öyle düşünüyorsanız daha yazılım dünyasının çok ufak bir bölümüyle tanışmışsınız demektir.