İyi geceler herkese . Daha önce deneyimlediğim için bu yazıyı yazma kararı aldım . Tek tek uyarmak istemiyorum . Sonuçta belki biri bile başarılı olsa bunun benim yüzünden engellenmiş olmasını istemem . Bu yazı tavsiye yazısıdır . Forumda hala birçok kişi Türkçe blog türü siteler açmaya devam ediyor . . Eğer gerçekten çoook iyi bir fikir yoksa aklınızda, zamanınıza yazık . Çünkü çoğumuz bunu adsense için yapıyor . İlk başta iyi güzel her şey . Bir şekilde ilgili olduğun konu bulup yazılar yazıp SEO’ya da uyup güzel site çıkarabilirsiniz . Ama iş burda bitmiyor maalesef . Adsense çok ama çoook kötü bir TBM veriyor . Yani emeğinize ve zamanınıza yazık . Benim websitem günlük 400-600 kişi kimi günler 800 kişi ziyaretçi alıyordu . Bir günde en fazla 1.25 kuruş kazandım . Bir buçuk sene uğraştım bu site için . Birçok arama sonucunda haber sitelerinden de önce geliyordum . Hatta bir özel bankadan sosyal medya-internet sorumlusu mail ulaşıp haklarında ek bilgi eklememi istemişlerdi bir gönderide . Ama ne kadar ziyaretçi olsa da konunuz kazançlı değilse ya da zaten başta Türkçe siteyle başlamışsanız benim yaşadığımı yaşıyorsunuz . Ya gerçekten bu işe kapsamlı girer günlük onlarca gönderi girersiniz ve alanınız da kazançlıdır, buradan yürürsünüz . Ya da aylarca uğraşırsınız sonuç kocaman 0 . İlk sitemin şokunu atlattıktan sonra yeniden yakın zamanda website açtım . Ama bu sefer dersimi aldım ve ingilizce açtım . Bakalım ilerleyen zamanlarda ziyaretçi almaya başlarsa o zaman onun hakkında da her şeyi şeffaf şekilde yazacağım .
Bu kadar uzun yazıdan çıkaracağınız şey, başlıkta da yazdığım gibi Türkçe websitesi kurarken çok ama çoook düşünün . Sonra ben ne için uğraştım demeyin. Keşke Türkçe siteler daha kazançlı olsa da hiçbirimiz diğer dillere yönelmese ( not : e-ticaret siteleri hariç )