Site Adresi: https://yigirmi.com
İstenilen Fiyat: Fiyat teklif ediniz.
Sitenin Aylık Getirisi: Yok
Sitenin Kategorisi: Türkoloji ve tarih başta olmak üzere kültür, sanat, edebiyat gibi alanlarda bilgi içeren yazılar, ansiklopedi, blog (Şu anda iki içerik bulunuyor)
Günlük Tekil Hit Sayısı: 5-10
Site Analiz Bilgileri: https://wmaraci.com/site-analizi/yigirmi.com
Satışa Hosting Dahil mi?: 12/09/2020 tarihine kadar devam eden bir hosting var. Domainle birlikte direkt olarak devredilecek.
Banlı Olduğu Sponsor: Hayır, yok
Banlı Olduğu Arama Motoru: Hayır, yok
Kullanılan Lisans Satışa Dahil mi: Lisans yok

Canım sitemi 2017 yılında açmıştım. Siteyi üniversiteden, bu yıl mezun olduğum TDE bölümünden arkadaşlarımla birlikte yürütmek için açmıştım, sonraları da, ilk başta olumlu yaklaşan arkadaşlarımdan destek bulamayınca hüsrana uğramıştım. Sitede çağdaş ve tarihî Türk dili, klasik Türk edebiyatı, Türk halk edebiyatı, çağdaş Türk edebiyatı gibi ana başlıklar altında çeşitli konularda yazılar olacaktı. Örneğin birisi bir şairi yazacak, birisi bir Türk dilini mesela Kıpçakçayı anlatacak, birisi bir edebiyat terimini açıklayacaktı. Bazen de popüler bloglar gibi felsefe, dünya gündemi, sanat, tarih gibi konularda da içerikler girecektik. Ama maalesef olmadı. Sitede sadece benim yazmış olduğum iki yazı bulunmaktadır. Sonraları aslında kendi başıma yürütmek fikrine kapıldım ama bir türlü yeni yazılar yazamadım. Site 2017'deki hâli gibi öylece kaldı.

Sitenin seosu iyi bir şekilde ayarlandı. Siteyi ilk kurduğum zamanlarda Google'da Özbekçe yazısı "özbekçe" sorgusunda ilk sayfada, Kırgızca yazısı "kırgız dili" sorgusunda ilk beşteydi. Site o zamandan bu zamana bir değişiklik göstermeyince bu durum değişti tabi. Ama Yandex'te Özbekçe yazısı "özbekçe" sorgusunda hâla ilk sıradadır, Kırgızca yazısı da "kırgızca" sorgusunda üçüncü sıradadır. Şair, yazar gibi kişilerin biyografileri yazılırsa eğer getirisinin iyi olacağını düşünüyorum.

Site Wordpress altyapısında kurulu. Tema ücretli bir tema değil. Sosyal medya hesapları sitenin alan adına kayıtlı mail adresiyle açıldı (facebook hariç). Logo, banner vs. tasarımlar bana aittir. .AI uzantılı dosyaları da devredebilirim. Hosting, Alastyr firmasındandır ve yukarıda da belirttiğim gibi 12/09/2020 tarihine kadar süresi vardır. Domain de yine Alastyr firmasına kayıtlıdır ve onun da 12/02/2021 tarihine kadar süresi vardır. Devretme işini ancak firma içerisinde bulunan hesabınıza yaptırabilirim.

Ödemeyi Ziraat hesabıma havale şeklinde alabilirim. Başka bankada hesabım yoktur maalesef ki.

İsmin anlamı nedir diye soracak olursanız Türkçenin bazı tarihî dönemlerinde "yirmi" anlamında kullanılmış bir kelimedir. Örneğin Orhon Türkçesinde, Uygur Türkçesinde, Çağatay Türkçesinde, Eski Anadolu Türkçesinde bu şekilde kullanılmıştır. Yigirmi özel bir anlamı çağrıştırmıyor, zaten biliyorsunuz günümüzde domainlerin özel bir şeyi çağrıştırması zorunlu değil.

Herkese iyi forumlar dilerim.