Yaklaşık 8 ay önce eski alan adım olan ukom.net’i dizigun.com yapmıştım. Malesef o domain ile adsense arasında bir uyarı almıştım. Bir kaç gün önce eski yazılarımı gezerken o alan adına ait 3751 tane link olduğunu keşfettim. Ve kolları sıvadım tek tek değiştirmeye başladım ama 20 taneden sonra sıkıldım. Google amcaya danıştım, bir sonuç alamadım, en son facebooktaki phpogreniyorum grubumuzdan yardım aldım. Nasıl aklıma gelmedi hayret ediyorum. Aslında çözümü oldukça kolaymış.

Kullandığınız sistemin veritabanına phpmyadmin’den giriş yapıyoruz. Yazılarınız hangi tabloda listeleniyorsa (benimki WordPress‘ti bu yüzden wp_posts tablosu ile işlem yaptım.) o tabloyu sql olarak indiriyoruz (dışa aktar). Notepad++ ile sql dosyamızı açıyoruz. Menüdeki “Arama” sekmesinden “değiştir” butonuna basıyoruz (Kısa yol tuşu: Ctrl + H). Eski alan adımızı ve yeni alan adımızı yazıp değiştiriyoruz.

Burası çok önemli: Phpmyadmin‘e giriş yapın tekrar. Wp_posts tablosunun ismini “Wp_posts2″ olarak değiştirin. Yeni yarattığınız, bilgisayarınızda kayıtlı olan sql dosyasını içe aktar kısmından geri yükleyin. Biraz uzun sürebilir ama sonunda -yüklemede bir hata oluşmadıysa- kesinlikle işe yarayacaktır.

Kaynak