-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
Internet
-
-
Ad Soyad
A** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Herkese merhabalar ,
Contabo firmasında 10 çekirdek + 50 GB RAM + 1600 GB SSD ( VPS XL SSD ) özelliklerine sahip bir VPS kiralamıştım.
Şimdi , arkadaşlar bu VPS üzerinde 2 adet özel yazılmış PHP script ( Laravel ) ve 2 ve/veye 3 adet Wordpress alt yapısı ile toplamda en fazla 5 adet site barındırılacak.
Sizlerin bilgi ve tecrübelerinize danışmak isterim. Kullandığımız bu VPS için en iyi kombinasyon sizce nasıl olmalıdır. Ben günlerdir Google amca ile görüşüyorum , ancak kendisi bana sürekli en az 1,5 ve 2 yıllık dökümanlar makaleler gösteriyor. Güncel bir makale henüz karşıma çıkmadı.!
Bu sebepten dolayı sizlere danışmanın daha doğru olacağını düşündüm , zira hem yazılım hem de donanım noktasında sürekli güncellemeler oluyor ve aktif kullanıcılar özellikle hosting satışı yapan yer sağlayıcı arkadaşlar + sunucu yönünde iş yapan arkadaşlar daha güncel bilgilere sahipler.
WHM/cPanel + centOS 7 + Nginx mi ?
WHM/cPanel + centOS 7 + LiteSpedd mi ?
WHM/cPanel + centOS 7 + Nginx ( Engintron ile birlikte ) mi ?
seçenekler arasında Plesk Panel yazmama sebebim Plesk Panel tecrübem olmaması dır. Hiç kullanmadım bu sebebten seçeneklere dahil etmedim. Ancak , öğrenmenin yaşı yoktur. Yazmış olduğum bilgilere dayanarak bana önerebileceğiniz en iyi VPS kombinasyonu nasıl olmalı dır. Tavsiyelerini sizlerden rica ediyorum.
NOT: Elbette VPS sunucu noktasında bir Profesyonel ile anlaşıp , her türlü güvenlik ve optimizasyon işlemlerini ücret karşılığı yaptıracağız. İşi ehline teslim etmek gerek..!
Konuya katkı sağlamanız dileği ile herkese iyi çalışmalar ve bol kazançlar...
Saffet
Web Hizmetleri
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
S** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba,
Plesk panelin diğer panellere göre bir zorluğu bulunmamaktadır. Zaten hemen hemen hepsi %85-90 benzerdir. Web sunucusu olarak hız açısından sıralama şu şekildedir;
Litespeed -> Nginx-> Apache
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
E-Ticaret
-
-
Ad Soyad
P** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
mümkünse eğer + ubuntu+ nginx+ redis derim
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Tüm özellikleri kıyaslandığında veya sonuna kadar optimizasyon yapılması halinde sunacağı performans göz önünde bulundurulursa benim tercihim Nginx olur ve lisans ücreti de yoktur. Ayrıca Nginx daha fazla özgürlük imkanı tanır bu yüzden yapabileceklerinizin sınırı yok.
Tabii Litespeed’i de kötüleyemem. Aksine Litespeed aynı şekilde oldukça iyi özellikler sunuyor. cPanel kullanacaksanız kesinlikle Litespeed öneririm. Litespeed yerine Nginx kullanacaksanız bu sefer Plesk fazlasıyla iyi performans veriyor. Plesk’in genel olarak cPanel’den daha iyi olduğunu düşünenlerdenim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Linux System Administrator
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba lisansa para harcamak istemiyorsaniz NGINX derim ve iyi bir tuning yapılacaksa.
Ama lisans alıcaksanız
WHM/cPanel + Centos 7 + LiteSpeed
cPanel & WHM Administrator (CWSA-1) Certified
https://university.cpanel.net/user/20014
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
cPanel Engintron ile güzel performans alınabiliyor Nginx üzerinde.
Masraftan kaçmam derseniz Litespeed kullanabilirsiniz.
Ama Engintron konusunu detaylı araştırın derim.