enerjiveguc adlı üyeden alıntı
ubingoldagnaçizane bir öneri. Alan adını mutlaka değiştir derim. Bir sitenin içeriklerinin önemi kadar alan adının önemi de büyük. Akılda kalıcı olması açısından. Ben size bir kaç gün önce etiketler konusunda bilgilendirme yaptım. Ertesi gün tarayıcıda "bu arkadaşın sitesinin adı neydi" karmaşası ile zor buldum siteyi. Diğer yandan benzer konular için burada birçok arkadaşa yardımcı oldum, siteleri hakkında ne yapmış demek için bakmak istediğimde direk site adını yazarak gidip bakıyorum. Akılda kalıcı olması önemli.
Alan adı yelpazesi bu konuda daralmış olsa da mutlaka kısa güzel akılda kalıcı olabilecek bir alan adı bulacağına eminim.
Bunu söylememdeki amaç ise, site içeriği makalelerdeki işlediğin konuların zorluğu. Aynı ve benzer konularda binlerce blog site olması. Sitenin arama sonuçlarında çıkmamasına engel bir unsurda benzer makale ve konu başlıkları olması. En azından alan adı kolay olursa aramalardaki etkiyi daha çok artırabilirsin düşüncesindeyim. Eğer hatırda kalıcı bir alan adı olursa ve site içinde bir makale arandığında bulunması kolay olacaktır.
Örnek olarak alan adınızı digipas.com yaptınız diyelim. Sizin sitenizden bir veri arayacaksam ve daha önce gelmişsem aramalara "wordpress nedir digipas" yazıp ararım. böylece bulunma ve hatırda kalma oranı yükselir.
Bu tıklanma oranı ile birlikte zaman içerisinde sadece wordpress nedir araması yapıldığında sitenizin ön plana çıkmasına da etki sağlar.
Hocam şöyle bir durum var; ben siteme trafiği aslında sosyal medya ve google ads aracılığı ile 1000 tlaylık bütçeyle sağlamayı düşünüyorum. Yaptığım işte bu zaten benim. Yani gelecek kullanıcılar zaten dönüşüm için girecek benim hedefim bu yönde sadece fazla zaman ayıramadığım için çok yavaştan alıyodum şimdi hızlandırıcam. Bende backlink vererek trafik sağlayabileceğimi düşünüyodum açıkcası. Tabii ki backlink inşasının da/pa değerine katkısı varsı. Bende biraz daha bütçemi arttırıp backlinkede bütçe ayırmayı düşünüyodum. Sayfamdaki makale olayı tamamen kişilerin ilgisini çekmek adına ve daha makaleleri girmedim bile. Ben zaten trafiğimi sosyal medya ve dijital pazarlama üzerinden gerçekleştiricem vakit bulursam manuel olarakta trafik çekmeyi düşünüyorum bu sebeple domain adını değiştirmeyi düşünmüyorum. Bu site zaten dönüşüm sağlanmak adına var. Sadece herhangi bir çalışma yapılmadığı için böyle. Ben %100 blog olucak 2 tane site açmayı düşünüyorum backlink olayına kafayı takmamdaki sebeplerden biri bu diğeride tamam para vereyim backlink çalışması yapın. Ama ben bu çalışmanın verilerini ölçemezsem neden para vereyim. Ben e-ticaret yöneticisiyim 4 farklı portaldan 1000 e yakın kargo çıkartıyorum bu bilgilerimi dönüşüme dökmek istiyorum ve bunu kendi bildiğim yöntemler ile yapıcam sadece backlink olayı bana çok karmaşık ve çok elzem geldiği için bu kadar kafa yoruyorum