Merhabalar,

Eğer alan adlarını alıp satış için düşünüyorsanız kayıt ücretlerinin bir tık üstü yada bir tık altı gibi rakamlara gider. Çünkü günümüzde marka potansiyeli taşıyan, kulağa ve göze hoş gelen, akılda kalıcı jenerik domainlere yönelmeler oluyor. Bu gün almış olduğunuz domainleri değerlendirelim hadi ?

Bilgi Ajandam; Bilgi paylaşımı yapacağınız bir portal olur ama rakipleriniz kimler ? Haber siteleri, wikipedia, eksisözlük v.s örneklemek gerekirse bunlardan sıyrılman ne kadar yatırıma ihtiyaç duyacağını tahmin edebilir misin ?

SEO Kampus; Bu alan imkan ve bilgi gerektirir. Eğer elinizin altında imkan ve bilginiz varsa bu alanı markalaştırarak müşterilere ulaşabilirsiniz ama bu sektör kurtlarla dolu, yani demek istediğim şu ki iyi bir reklam modeliniz yoksa başarınızda olmaz.

724 ekonomi; Eğer 1-2 sene de olsa bu işlere haşir neşir olmuşsanız biliyorsunuzdur ki finans sektörü çok zorlu ve bütçe gerektirir. Bankalarla, kuruluşlarla, haber siteleri ile uzun zaman yatırım yapmış ve yer edinmiş firmalarla yarışmak sizi bezdirir.

Yemeğim Kapıda; Bu gün eğer yemek sepetini, getir uygulamasının verdiği güven ve güvenceyi, sorumluluğu başarabileceğini düşünüyorsanız neden olmasın ?

Anlık Çeviri; Bu tamamen hayal ürünüdür. Google ve Yandex çevirilerini geçebileceğini düşünüyor musunuz ?

Şiir Pınarı; Her sitede aynı şiir, aynı kapak fotoğrafı ! eğer özgün ve kimsenin duymadığı şiir ve sözleri yazacağınıza inanıyorsanız yazabilirsiniz ama 2. dakikasında sözleriniz kopyalanıp farklı yüzlerce sitede yer alacak ve elinizden bir şey gelmeyecek.

diğer 2 alan adıyla yanlış anlamayın hiç ama hiç ilgimi çekmedi. Belki yorumum sizi karamsarlığa sürükler lakin durum bundan ibaret gerçekler biraz acıdır. Ne hayallerle belki aldınız ama benim düşüncem ve yorumum bunlardan ibarettir.

Alan adı sektöründe eğer yıllanmış, jenerik, 3-4 karakter domainler varsa para kazanabilirsiniz demektir. Ama günümüzde maalesef öyle bir şey kalmadı. :)