ardacgenc adlı üyeden alıntı

Zahmetlerden kasıt nedir hocam örneğin? Yani, normal bir blog sitesine göre + ve - unsurları nelerdir?

Sözlük konusunda çok tecrübeli olduklarını söyleyemem, keza sözlük konusunda ben de çok tecrübeli değilim. İmla ve yazım hatası konusunda sıfıra yakın bir hata ile iletişimimiz var hepimizin.

Birçok kişi esas iş çalışmalarını home office sistemiyle devam ettiriyor şu anda, yani çalışma saatlerinde de bir kenarda mutlaka site açık olacak. Dolayısıyla entry takibi konusunda çok bir problem olacağını düşünmüyorum.

Kalabalık bir ekiple standart bir spor blog sitesi işine girdiğimizde de, her gün 1 kişiden özgün içerik talebimiz olacak. Tabii ki bu sayı 20-25 bandında kalmayacak, biraz daha düşecek. O konuda da şöyle bir problem var, her ne kadar spor blog sitesi açmış olsak dahi malum Google algoritmasından dolayı devamlılık sağlayacak bir iş olacağına dair umudumuz yok. Saçma sapan haber sitelerinin spam haberleri ile mutlaka geri düşeriz, ki gerçekten gözümüze kestirdiğimiz çok güzel bir alan adı da var, sırf bu çekinceden dolayı almadık henüz.

Çok teşekkür ederim hocam, umarım öyle olacak :)

Hocam öncelikle şuna bi karar verelim spor blog mu spor sözlük mü ?

Benim size tavsiyem haber sitesi yönünde olacaktır. özgün ve düzenli içerikle her sayfanızı Google içerik oluşturma sıklığınıza göre indexleyecektir. tabii bunu sosyal medya ile de desteklemeniz gerekecek. 20-25 kişilik ekibinizin bir büyük bir kısmı özgün içerik oluşturduğunu , 5 kişilik bir ekibinizin de Instagram, facebook, twitter üzerinden paylaşımlar yaptığını düşünürsek bende sözlük işinden çok daha başarılı olursunuz. güzel bir domain kaliteli bir server ile bu iş olur bence.

yaklaşık 10-13 yıl kadar önce son60dakika.com domaini ile haber sitesi yapıyordum. satın aldığım facebook sayfalarında (galatasaray-fenerbahçe-beşiktaş) sayfalarında ilgili haberleri paylaşarak günlük minimum 7K tekil ziyaretçi çekmeye başladım.
benim içeriklerim özgün değil diğer haber sitelerinden kopyala yapıştır şeklinde olduğu için yasal problemler yaşadım. taraftarların seveceği tarzda yalan haberler ile trafik çekmeye çalışmak da en büyük hataların başında geliyor zaten.

20-25 kişi ekibinizle büyük haber dağıtıcılarıyla anlaşabilir haber satın alabilirsiniz. AA haber ajansı spor haberleri için büyük bir ücret talep etmiyor diye biliyorum. Sakın yalan haber paylaşmayın. balon abartılmış yazılar yazmayın. kullanıcılar bunlara çok dikkat ediyor. bunu en yakından yaşamış bir arkadaşınız olarak tavsiyede bulunuyorum.

Yaklaşık 170K galatasaray 68K beşiktaş sayfam şikayetlerden sebep kapatıldı.
elimde sadece 89K fenerbahçe sayfası kaldı. bu sayfamda da e-ticaret siteme fenerbahçe ile ilgili belli ürünler ekleyip kampanya kodu ile sadece sayfama özel satış oluşturuyorum. ciddi oranda trafik çekiyorum.

Diyeceğim o ki facebook ve Instagramı ciddi derecede kullanmanız gerekir. diğer haber siteleri arasına girmeniz zaman alacaktır fakat sosyal medya üzerinden belirli bir trafiği yakaladığınız sürece çok da önemli değil açıkçası.