Bugün bloglar için çok önemli olan ve google arama motorunun sitelerinizi ön plana çıkarırken dikkat ettiği bir konu olan "yorum" konusuna değineceğim.
Bildiğiniz gibi WordPress sitelerde yorum yazarken 4 kutucuk bulunmakta
-yorum
-ad
-email
-website adresi
WordPress blogunuzu ilk açtığınızda bu dört kutucuk açık şekildedir ve tema ayarlarından veya çeşitli eklentiler sayesinde istediğiniz bölümü devre dışı bırakabiliyorsunuz.
Benim gibi etik davranışları sevmeyen bloggerlar website adresini kapalı hale getirirler, ki yorum yazacak kişi nereleri dolduracağı bilsin , yani belli olsun sonrasında website adresini yazarsa onaylanmayacağını bilsin... Tabii dediğim gibi bunu benim gibi etik davranışları sevmeyen site sahipleri yapar..
Benim şimdi size göstereceğim yöntem ise tamamen etik buna emin olabilirsiniz... (!)
Adım adım yorum makinesini aktifleştirme
Yorum makinemiz son kutucuk olan "Website Adresi" kutucuğunu etkinleştirmekle aktif hale geliyor.
kutucuk etkin hale geldikten sonra ise WMAracı.com , ***.net gibi webmaster platformlarında -bu platfromlarda site sahipleri çoğunluktadır çünkü- site adresinizi paylaşıyoruz.
İşin can alıcı noktasına geliyorum, yorum backlink isteyen site yazarları sitenize gelip website adresi kısmına site adreslerini yazıyor ve onaylanması içinde uzun uzadıya bir yorum yazıyor.
Peki biz ne yapıyoruz ??? Tabii ki onaylıyoruz ama site adresini sildikten sonra. :D :D :D :angel: :angel:
İşte bu yöntemle kolay yoldan yorum kasmış oluyoruz sevgili site sahipleri. Bilin istedim..
Geyik kategorisine açacaktım konuyu ama çalışan bir taktik olduğu için buraya açtım kimse kimseye bedava vermez... DEĞERİNİ BİLİN.