sagiir adlı üyeden alıntı

Ekibin varsa daha faydali birşey yonlenin.
Küfür hakaret ve gıybet ortamindan başka birşey değil sözlükler.

Hocam ekip şöyle, sözlük açıldığı taktirde günlük olarak entry girecek, hareketli tutacak ve çevreye de aktif olduğunu gösterecek bir kadromuz var. Eğer bir site açmaya karar verirsek aynı aktiflik sağlanamaz, çünkü günlük içerik biraz daha az olmaya başlar.

tahsinyaman adlı üyeden alıntı

Hocam öncelikle şuna bi karar verelim spor blog mu spor sözlük mü ?

Benim size tavsiyem haber sitesi yönünde olacaktır. özgün ve düzenli içerikle her sayfanızı Google içerik oluşturma sıklığınıza göre indexleyecektir. tabii bunu sosyal medya ile de desteklemeniz gerekecek. 20-25 kişilik ekibinizin bir büyük bir kısmı özgün içerik oluşturduğunu , 5 kişilik bir ekibinizin de Instagram, facebook, twitter üzerinden paylaşımlar yaptığını düşünürsek bende sözlük işinden çok daha başarılı olursunuz. güzel bir domain kaliteli bir server ile bu iş olur bence.

yaklaşık 10-13 yıl kadar önce son60dakika.com domaini ile haber sitesi yapıyordum. satın aldığım facebook sayfalarında (galatasaray-fenerbahçe-beşiktaş) sayfalarında ilgili haberleri paylaşarak günlük minimum 7K tekil ziyaretçi çekmeye başladım.
benim içeriklerim özgün değil diğer haber sitelerinden kopyala yapıştır şeklinde olduğu için yasal problemler yaşadım. taraftarların seveceği tarzda yalan haberler ile trafik çekmeye çalışmak da en büyük hataların başında geliyor zaten.

20-25 kişi ekibinizle büyük haber dağıtıcılarıyla anlaşabilir haber satın alabilirsiniz. AA haber ajansı spor haberleri için büyük bir ücret talep etmiyor diye biliyorum. Sakın yalan haber paylaşmayın. balon abartılmış yazılar yazmayın. kullanıcılar bunlara çok dikkat ediyor. bunu en yakından yaşamış bir arkadaşınız olarak tavsiyede bulunuyorum.

Yaklaşık 170K galatasaray 68K beşiktaş sayfam şikayetlerden sebep kapatıldı.
elimde sadece 89K fenerbahçe sayfası kaldı. bu sayfamda da e-ticaret siteme fenerbahçe ile ilgili belli ürünler ekleyip kampanya kodu ile sadece sayfama özel satış oluşturuyorum. ciddi oranda trafik çekiyorum.

Diyeceğim o ki facebook ve Instagramı ciddi derecede kullanmanız gerekir. diğer haber siteleri arasına girmeniz zaman alacaktır fakat sosyal medya üzerinden belirli bir trafiği yakaladığınız sürece çok da önemli değil açıkçası.

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için hocam. Şöyle, sözlük için dediğiniz gibi beklentilerimiz biraz kayboldu sizin ve diğer arkadaşların tavsiyelerinin ardından. Haber sitesi için ayrı bir projemiz var, o proje için adımlar atılıyor, Eylül gibi faaliyete geçeceğiz. Ki büyük haber sitelerinin dışında olan kategori için önemli adımlarımız olacak, diğer haber siteleri gibi gün boyu haberleri girmenin yanı sıra kaliteli projelerimiz de mevcut.

Google Adwords üzerinden falan bir çalışma yapmayı düşünmüyoruz haber projemiz için, çünkü kadromuzda önemli takipçilere sahip isimlerimiz olacak, sosyal hitlerle trafik sağlanacak. Adwords için harcanacak parayı farklı şeyler için projelendirmeyi düşünüyoruz.

Spor ile ilgili olarak da, eğer bahsettiğiniz gibi spor blog tarzında bir site açarsak, her gün özgün içerik girmeyi düşünmüyoruz. Bunun da sebebi tamamıyla şu, internet sitesini gün boyunca bizim içimize sinmeyen başlıklarla doldurmak doğru gelmiyor. İçimize sinecek, kaliteli olduğunu düşündüğümüz başlıklarla bir hareketlilik sağlamak çok daha mantıklı geliyor. O nedenle de örneğin 2 günde 1 ama herkesin kabulünü görecek bir sistem ile ilerlemek istiyoruz.

Haber konusundan ziyade özgün spor ve maç içerikleri giren bir site bulmak zorlaştı bugünlerde - sektör devleri dışında - o nedenle de böyle bir adım atmayı planlıyoruz.