Dün (10.08.2020) emniyetten arandım ve ifade için çağrıldım. Gittiğimde öğrendim ki bir müzik şirketi beni mahkemeye vermiş. İzinsiz yayınladığım, müzik üzerinde hak iddia ettiğim ve reklamlar ile para kazandığım için.
Tabii bunlar tamamen yalan. Tek doğru olan müzik konusu.

Açıklayayım:

2015 yılında açtığım bir internet sitem var. Kişisel blog tarzında. Öğretmen olduğum için okuduğum kitaplardan çok kısa paylaşımlar da yapıyorum. Tabii yayın evini belirterek. 2018 yılında plakçalar aldım. Ve dinlediğim plaklarımdan sevdiğim şarkıların bir kısmını cep telefonum ile çekip, youtube kanalıma yükledim. Oradan siteme link verdim. Şikayette youtube da yayınlanmasıyla ilgili en küçük bir ibare yok. Sadece site içindeki linkler verilmiş. Neden youtube a değinilmemiş bilmiyorum.

Dün polise ifade verdikten sonra, siteden ve youtube dan içerikleri kaldırdım. Olay savcılıkta. Polis memuru "Savcı Bey ifadeni okur, ya dosyayı kapatır ya da mahkemeye sevk eder." dedi. Ayrıca şirket avukatı da davayı geri çekmek için (çok büyük olasalıkla) sizi arayıp para talep eder, dedi.

Dün yaşananlar böyle. Yazdığım gibi, kişisel blog sitemi açtığım günden beri asla reklam almadım, para kazanmadım. Hatta site adresimi hiçbir yerde paylaşmadım (wmaraci dahil). Çünkü amacım kullanıcı çekmek değildi.
Bakalım sonuç ne olacak.