yigitmusavirlik DEDİĞİNİZ OLAY MÜMKÜN DEĞİL. ASTARI YÜZÜNDEN PAHALIYA GELİR. CEZALAR CANINIZI YAKABİLİR. ŞAHIS FİRMASI KURMANIN HEM MALİYETİ DÜŞÜK HEMDE AYNI GÜN AÇILIP AYNI GÜN KAPATMA İMKANI SUNUYORUZ. AYLIK HİÇ SATIŞ YAPMASANIZ BİLE MALİYETİ İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN İSTERSENİZ İNTERNET SİTEMİ ZİYARET EDEBİLİR VEYA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ. http://yigitmalimusavirlik.com.tr/
Yiğit Bey, hiç şüphesiz ki müşavir olduğunuz için çok çok iyi bilirsiniz, şirketlerin biz freelancerlar için yaptırdıkları işe gider pusulası kestirmeleri sonucunda nasıl bir cezayla karşılaşabiliriz? Yani bilmediğimden soruyorum. Ben Yaklaşık 2 yıl bilfiil bu şekilde evime ekmek götürdüm. Şu an da bir firmada çalışıyorum ve gider pusulası karşılığı pek çok insandan hizmet alıyoruz. Aynı zamanda ara sıra dışarıya yapacağım kişisel işler için de bazen şirket üzerinden fatura kesiyorum, bazen de yine eski çalıştığım yöntem gibi gider pusulası talep ediyorum.
Gider Pusulası adında bir ödeme kaleminin bulunması, doğrudan doğruya devletin freelance iş yapanların işini kolaylaştırmak için geliştirdiği bir metotken, yine aynı devlet çıkardığı bu ödeme rejimine uyanlara nasıl bir ceza verebilir merak içindeyim.
Ayrıca ben şirketlerle anlaşırken örneğin "Net 20000 lira karşılığında bu işi yaparım, gider pusulasıyla beyanı bildiririz, vergiler size ait, damga vergisini düşeriz" diyorum. İşimi yapıyorum ve anlaştığım paranın içinden sadece bazı zamanlar kesilen damga vergisi hariç tamamını cebime koyuyorum. Hal böyleyken nasıl olur da astarı yüzünden pahalıya gelir?
Siz de kendinize müşteri bulmak niyetindesiniz. Anlıyorum durumunuzu ancak doğru müşteriyi doğru bilgilendirmeyle ve yönlendirmeyle bulabileceğiniz her dürüst esnafın hemfikir olduğu bir kanaattir. Ben de sizden bu konuda bir yönlendirme ve bilgilendirme rica ediyorum. Karşı karşıya olduğum tehlikeleri bana anlatmanızı dilerim.
Son olarak, zaten 2 mesaj yukarıda da belirttiğim gibi ben de arkadaşın şahıs şirketi kurulmasını tavsiye ediyorum. Ancak ceza yemesin veya astarı yüzünden pahalıya gelmesin diye değil, daha çok kazansın ve karşılaşabileceği bazı engelleri bertaraf etsin diye.