Selam Arkadaşlar,

Ben e-ticaret ile ilgili bir site kurmayı planlıyorum, kuracağım site stoksuz ticaret üzerine olacaktır(dropshipping). Pazar olarak ise kuzey Amerikayı planlıyorum ve bununla ilgili şu an gerekli araştırmaları yapıyorum. Siz değerli arkadaşlar bu konuda sormak istediğim bazı sorular var bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa çok sevinirim.

1. Bütçe olarak en alt seviyeden başlayıp kazanç elde ettikçe büyümeyi planlıyorum dolayısıyla bütçemi göz önünde bulundurduğumuzda Shopfy gibi e-ticaret altyapısını sağlayan sitelerin maliyeti biraz yüksek oluyor. Ayrıca Shopfy da mağaza açıp ödeme almak için vs. Amerikada şirket açmak ve vergi numarası almak gibi sorunlar var. Bu seçenek yerine host ve domain alsam woocommerce kursam sizce sağlıklı olur mu? (7-8 yıl önce kişisel web sitem vardı başlangıç seviyesinde wordpress bilgim var)

2. Bu yapağım e-ticaret sitesinde ödeme yöntemleri konusunda çok fazla bilgi kirliliği var. Amerika pazarını hedeflediğim için ödeme global ödeme yöntemlerini siteme entegre etmek istiyorum ancak bunun için bir çok sorunlar var. Yani en basitinden türkiyeden paypal kullanamıyoruz. 2checkout ödeme sistemini araştırıyorum detaylı bilgisi olan var mı? Şirket açmadan global ödeme kabul edebileceğim sistemler var mı? (Geçici süreliğine kullanacağım gelir elde etmeye başlayınca yasal yükümlülüklerimi yerine getireceğim)


3. SanalPos hizmetini kullanabilmek için ülkemizde bir şirket kurma zorunluluğu var şu an şirket kuracak durumum pek yok ve sigortalı bir işte çalışıyorum. Bireysel şirket açmam durumunda çalıştığım iş yerinde yasal sorunlar çıkabilir mi?

Başlangıç seviyesi bir e-ticaret sitesi için yukarıdaki yazdıklarımı dikkate alarak öneri ve fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar, herkese verdiği cevaplar için çok teşekkürler.