-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
seo uzmanı
-
-
Ad Soyad
M** Ş**
-
-
-
Ticaret
6, (%83)
Google kullanıcıyı kesinlikle düşünmüyor. Kısa ve öz bir şekilde tek 1 cümle ile aranılan şeyin sonucunu insanlara fayda sağlayacak şekilde paylaşırsanız Google sizi ciddiye almaz. Eğer backlink bastığınız bol indeksli sitenize tek cümle ile açıklanacak şeyi 500 kelime ile abuk subuk saçmalayarak anlatırsanız tepeye çıkarsınız. Google %90 backlinklere bakıyor kalan %10 da uzun yazı domain değeri. Sizlere kendi sitem ile açıklamak istyorum iki ortak bir forum sitesi açtık ve 20 kadar özgün içerik girdikten sonra bine yakın kopyala yapıştır konu kastık ve backlinkleride basınca istediğimiz anahtar kelimede şuan üçüncü sırada. Ben şahsen Google'dan umudumu kestim Yandex yada DuckDuckGo'nun bir atılım yapıp öne geçmesi ve Google'ın tökezlemesi içimin yağlarını eritir. Yandex kullanıcılara alakasız sonuç şeklinde raporlama imkanı soruyor ve toloka uygulaması ile direk kullanıcıların denetimine sunuyor bu uygulamalar ne kadar işe yarar bilmem ancak Google'da bunlar bile yok!
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Web-Developer
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Google'ın da bir "şirket" olduğunu ve her şirket gibi, ayakta kalmak için para kazanması gerektiğini unutuyorsunuz. :) Google'ın şirket gelirlerinin %98'i reklamlardan elde ediliyor. Adamlar tabi ki en çok ziyaret alan sayfaları en üst sırada çıkartıp, reklamlarını yayınlayacak ki, reklamveren daha fazla reklam versin. Bizler gibi de işini özgün ve düzgün yapmaya çalışanların ağzına bir parmak bal çalıp Google'ı güncel ve çekici kılmamızı sağlatmaya devam edecekler. Arkadaşlar kimse hayır kurumu değil. Bu adamlar şirket ve tek amaçları daha fazla para kazanmak. Adamlara daha fazla para kazandıran şey sizin özgün içerikleriniz değil, ziyareti bol, reklamı tıklama alacak siteler. :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
Mrtcn
PrismaCSI
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Cyber Sec & Project Manager
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Google, Chrome tarayıcısı ile artık öyle backlinke falanda bakmıyor, yerelde RUM(Real User Metrics) kullanıyor.
Hal böyle olunca saçma sapan sitelerin biraz daha yükselmesi gayet normal bir durum, ayrıca bir şirket kendi pazar payını yükseltmeyi düşünür gerisi boş.
duzur85
Kafa Nereye Bizz Oraya
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Bankacı, Gezgin, Hayalperest
-
-
Ad Soyad
U** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
ne kadar güzel ve doğru yazmışsın valla .3senedir gezi üzerine yazılar yazıyorum ve içeriklerin hepsi orjinal 400 yakın yazı var neredeyse ama hala bir yerlere gelmiş değil öylesine vakit geçirmece haline geldi o derece bu işlerden umudumu kestim hobby olarak bakınca sinirlenmiyor insan :)
www.gezelim.me
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrenc
-
-
Ad Soyad
Y** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Kesinlikle katılıyorum çok doğru. Diyet listesi çıkarayım diyorsun haber siteleri çıkıyor, sağlık sorunuyla ilgili araştırma yapıyorsun haber siteleri çıkıyor, yemek tarifi bakıyorsun haber siteleri çıkıyor, ünlü birini araştırıyorsun haber siteleri çıkıyor. Bir durun yahu. Ne yapıyorsunuz siz? Nasıl yarışacağız sizinle?
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
35, (%100)
Yandex, Bing gibi arama motorlarının hem pazar payları çok kısıtlı, hem de globale açılabilecekleri bir reklam sistemleri yok. Bu da Google'ı önümüzdeki 10 yılın da tekeli yapıyor maalesef.
Yine de ben sizler kadar kötümser değilim, kullanıcı aktivitesinin değer kazandığını her güncelleme ile daha çok hisseder olduk. Yani önümüzdeki birkaç yıl içerisinde sektörün daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Umudunuzu kırmayın derim. Yarın iyi içerik daha çok değer kazandığında, üreten ve üretmiş olanlar öne çıkacak.
-
-
Yaş/Cinsiyet
21 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Google gidipte kendi pazar alanını kısıtlamaz hangi şirket kendi kazancını düşürmek istesin ki. Googlede biliyor pazar hacminin geniş olduğunu bu yüzden istediğini istediği şekilde yapıyor rakip olmadıktan sonra...
Bence haber vb. Sitelere Türkiye'den kısıtlama gelmeli bir soruyu araştırıyorsun. Adamlar 10 sayfa yapmış gelde cevabı bul ayrıca araştırdığın soru haber sitesiyle yakindan uzaktan alakası yok u*lan sen haber sitesinin bu konular senle ne alakası var.
Türkiye'de bence bir kurum oluşması gerekli bu gibi siteleri denetlemek ve düzenlemek için bir kere milleti kandırıyor bu tür haber siteleri