Bende macbook pro var. Ipad pro da var. Ama işin diğer tarafına bakarsak 2005'lerde mac tartışılmaz derecede ileride bir makineydi. Oyun hariç her türlü işlemi yapabilirdiniz ve evladiyelik gözüyle bakılırdı. Fakat hem ios hem de macos resmen android'e dönüştü. Zaman geçtikçe cihazı sıfırlasanız bile ilk günkü performansına erişemiyorsunuz. Pil konusunda ise hepimizin malumu. Ayrıca profesyonel anlamda kullanacağınız hemen hemen her uygulama ücretli. Stabil çalışıyor olabilir ve ekranını kapat yanında dolaştır, bilgisayarın pili bitip kapanınca telaş etmezsin belgelerde bir sorun olacak mı diye. Fişe taktığında kaldığın yerden devam edersin.
Tamamen bir iş insanı kafasında kullanım yapacaksan ve uygulamalara para veririrm diyorsan mac.
Ama arada oyun oynarım, hızlı çalışsın. 1-2 senede format atmaktan üşenmem ve en önemlisi virüsler konusunda tedbirlerim var bunları göze alarak kullanırım diyorsan kesinlikle monster.
Ayrıca ben de mac'te çizim, kod yazımı ve iş yaşantımda yaptığım işlemleri yapmakta kişisel olarak zorlanıyorum. Photoshop, illustrator kısa yolları windowstaki gibi değil. O yüzden lenovo z500 kullanıyorum. Makinenin fiziksel olarak başına gelmedik kalmadı ekranını bile kırdım ama maşallah tıkır tıkır çalışmaya devam ediyor yıllardır.
Fiziksel kalitesini tam olarak bilemem ama mesela ben bilgisayarı yenileyecek olsam en önemli ihtiyacım kişisel olarak i9 ve en az 16gb ram olmasıdır. Şu anki cihazımda i7, 8gb.
Bu doğrultuda kararını vermeni tavsiye ederim.