siyahh adlı üyeden alıntı

Merhaba;

Değerli meslektaşım örnek alınacak insanlardan birisi sizsiniz.Bunu söyleyerek sözlerime başlıyorum izninizle...

Yazdıklarınız çok doğru.Bir çok webmaster platformunda da dile getiriliyor zaten.Ben hiçbir zaman inanmamışımdır zaten.Grafik gösterirler çalışma başlandığı gün şu kadar hit arttı,bu kadar hit arttı.Yok site ilk açıldığında 500 iken çalışma sonunda 10.000 oldu... Doğrudur olabilir ancak;

Çabuk yükselen,mutlaka düşer. Yani eninde sonunda düşecektir.Bu tip işlemler etkisini gösterir ancak kısa vadede.Bakın kesinlikle bu işler kötüdür vb... değil,kimsenin ekmeğine filan karışmak gibi bir niyetim asla yok ancak ziyaretçiler de bunu bilmeli.Bu tip çalışmalar kısa vadede veya tek yönlü etki eder.

Ayrıca şunu belirtmek istiyorum hocam. Backlink alımlarında tamamı siteye etki etmez.Yani hesaplama konusunda biraz daha açmak istiyorum;

Siz 5000 link alsanız bile bunun tamamı sitenize eklenmez.Yani şöyle;

Siz 5000 link aldığınız zaman raporlar size teslim edilir, iyi güzel bir durum buraya kadar.Buradan sonra Bazı linkler ölür,sayfalar kapanır vs... Yani hesaplama yaparken 5000 değil de o link sayısını 2500-3500 arası düşünün.Hepsi sitenize etki etmez bunu bilmelisiniz...

Saygılarımla,Kolay Gelsin...

SEO DANIŞMANLIĞI

Bir siteye 2500 tane linkin 1 günde girmesi ve 1 haftada net okunması sizin için ne kadar sağlıklı :) Benim takıldığım yer burası açıkçası. Üstelik bu çalışma 1 ile 5 aylık sitelere yapılıyor. 2500 Tane link demek hiç yoksa farklı sayfalara çalışıldığını varsayarsak 500 tane yazı demek. Hangi site karşılayabilir ki bu durumu...

kulturelbellek adlı üyeden alıntı

Google bir sene içerinde 160 taneden fazla algoritma değişikliği yapıyor. Güncelleme diyince hemen milletin aklına penguen geliyor. Çünkü şimdiye kadar bizi en çok bu etkiledi. Sıralamalarda özellikle alakasız siteler çıkıyor. Benim asıl yakındığım durum bu. Benim de bu ülkede seo işini iyi bildiğine inandığım tek kişi seoteknikleri.com sahibi yiğit'tir. Bunun haricinde seo çalışmasının ne olduğunu bilen insan sayısı bir elin parmaklarını geçmez. İşte belki de yazılar ondan okunmuyordur.

Seoteknikleri.com u bende takip ediyorum. Yazılarımın okunması benim için bir şeyi değiştirmez. Ben zaten bildiğim şeyleri yazıyorum. Bu yazı ve tezlerin amacı ziyaretçileri bilgilendirmek. Bunlar yapılmıyor sonra "ah sitem düştü, ah hitim düştü" yakınmaları benim canımı sıkıyor.

Google 1 yılda o kadar algoritmanın değiştirdiğini senin bilmen beni şaşırttı :) Çünkü ben bile bilmiyorum o kadar değiştirdiğini :) Öyle bir şeyi kim dediyse veya nerede okuduysan kaynak kodunu bana da atarsan sevinirim. Çünkü Google 1 yılda o kadar algoritma değiştiremez. 3 Ayda 1 algoritma güncelliyor, 160 nereden çıktı onu araştırmak istiyorum.(hiç değilse 4 yıldır böyleydi)