tolhur adlı üyeden alıntı

Her ikisinide yaklaşık 1 er sene kullanmış biri olarak sanırım bir kaç bir şey yazabilirim.

Öncelikle her ikiside gerçekten kaliteli firmalar. Veridyen türkiye lokasyonda, gofast almanya lokasyonda hizmet veriyor. Destek konusunda Veridyen daha güçlüdür. Ancak Gofast kurumsal yapının dışında daha dostane bir destek sağlar. Bunu biraz daha açık yazmak gerekirse, her iki firmada kendileriyle ilgili olmayan sorunlara bile destek sağlar. Gofast in destek ekibi (rakamları sallıyorum) 10 destek talebinin 8 ine hızlı şekilde dönüş sağlar sorunu çözmeden kolay kolay "yazılımsal sorununuz var" demez. Veridyen 10 destek talebinin 10 una da hızlı destek sağlar ancak bazı durumlarda Gofast e nazaran daha kurumsal yapıları nedeniyle "yazılımcınızla görüşün" diyebilir. Bu bence iki firmanın da gayet kaliteli olduğunu gösterir. Her iki firmayla da uzun süre çalışmış biri olarak net olarak söyleyebilirim; hosting kaynakli sorun yaşama ihtimaliniz çok ama çok zayıf. Böyle bir durum yaşansa bile emin olun her iki firmada sorunu çözmek icin canla başla çalisiyordur.

Yaklaşık 1 yıl kadar Veridyen hosting paketlerinden faydalandım hiç bir sıkıntı yaşamadım. Yaklaşık 3 ay kadar Gofast hosting, 6 ay kadar vps paketlerinden kullandım. Şuanda zaten Gofast kullanıyorum. Gofast te de sorun yaşamadım.

Peki neden Veridyen bıraktım? Aslında tek sebebi yabancı lokasyon kullanmam gerekmesiydi. 4 ay kadar google cloud vps kullandım ve belki de tam anlamıyla aynı performansı Gofast te aldım. Veridyen vps konusunda eminim çok iyidir ancak kullanmadım.

Her iki firmada fiyat/performans ve destek olarak çok başarılı. Bu iki firmaya eş değer gördüğüm bir firma daha var o da odeaweb.

Yine tüm bu bahsettiğim olumlu görüşler odeaweb içinde geçerli.

Birine (türkçe desteğe sahip) öneride bulunacağım zaman Veridyen, gofast, odeaweb, güzelhost olarak 4 firmayı gönül rahatlığı ile söyleyebiliyorum.


Gofast Almanya lokasyonlu demişsiniz. Sunucu Almanyada olduğu için Türkiyeden siteye girişte bir hız azalması olur mu?