-
-
Yaş/Cinsiyet
22 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Merbahalar,
23.07.2020 tarihinde 2000 model aracımı internetten beğenen bir kişiye sattım. Aracı almadan önce ekspertize falan sokmadilar. Ben de ne var ne yoksa açık açık söyledim. Bendeki eksper raporlarını gösterdim.Bu şekilde kabul ettiler ve alışverişimizi yaptık.Aradan yaklaşık 1 ay kadar bir süre geçtikten sonra aracın arıza yaptığını ,4bin tl masrafıni benden karşılamamı istediler.Masrafı karşılamayacağımı belirttim ve mahkeme açtılar.
Kesinlikle **************lık durumu yoktur kendim ekspere soktuğumda araçta hiç bir sorun yoktu.
Sorum şu ki; mahkeme ne ile sonuçlanır?
Değerli yorumlarınızı bekliyorum .İyi forumlar...
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Web Yazılım
-
-
Ad Soyad
B** Ö**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Hiçbir şey olmaz. İçiniz rahat olsun.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam ekspertiz raporu almamaları önemli bir eksiklik olmakla birlikte mahkemeler için çok önem arz etmiyor. Satıcı olarak siz sattığıniz aracın açık ve gizli ayiplarindan sorumlu tutuluyorsunuz. Bunun tek istisnası alıcının bunu kabullenmiş olmasıdır. Eğer siz satış yaparken aracın motor arızası ile ilgili bir konuda bilgilendirme yapmış iseniz sorumlu tutulmazsınız. Sonuç olarak ikinci el araç, sizden sonra da arıza yapmış olabilir ama genelde alıcı haklı görülüyor. Yani aranızdaki sözleşme şartları ve sizin bilgilendirmeniz önemli.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
22 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
yasinnalacaa hocam birçok kişiye sordum %100'ünden bir şey çıkmaz cevabını aldım ama araştırıp baktığımda dediğin gibi mahkeme alıcıyi haklı görüyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Zabıt katibi
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Mahkemenin vereceği en aleyhte karar noter satış bedeli neyse o para üzerinden aracı tekrar geri iade almanı ister
MRCBOX
<?echo "Hello wmaraci";?>
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Webtasarim
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Hocam bir taktik olarakda alicinin ariza hakkinda bilgisi oldugunu yuz yuze gorusmenizde soylediginizi kabul edip aldigini soyleyebilirsiniz tabi size kalmis
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam, bir şey olmaz diyenler genelde düz mantık olarak bakıyor. Aslında doğru da bakıyorlar. Ancak kötü niyetli galericilerin oluşturduğu intiba mahkemeleri alıcıyı korumaya itiyor. Zira adamlar tek spreyle motor çatlağını birkaç aylığına yok edebiliyor. Eğer arıza sonradan gerçekleşen birşey ise ve öncesiyle bağlantılı ile sizi haksız görebilir. Örneğin yağı koyulmadığı için motor ya da şanzıman arıza yapmıştır. Ama genel nitelikli, sonradan doğan, onlardan kaynaklı bir şey ise sizin için artıdır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
PgOFF adlı üyeden alıntı
yasinnalacaa hocam birçok kişiye sordum %100'ünden bir şey çıkmaz cevabını aldım ama araştırıp baktığımda dediğin gibi mahkeme alıcıyi haklı görüyor.
Siz o bişey olmaz diyenlere aldırmayın üstad. Bizim memlekette bilmediği konuda çok konuşup bildiği konuda susmak genetik olmuş. Sözleşmede belirtmemişseniz kusurları haksız çıkarsınız. Süreci uzatıp mahkemede bilirkişi raporu isteyin. Motor arızasının anlıkmı uzun vadede mi oluştuğu ortaya çıkar. Anlık kullanım hatasıysa bişey olmaz zaten. Ayrıca aracın yaş durumunuda özellikle belirtin. Avukat tutup paranızıda boşa harcamayın çünkü bu dediklerim dışında bişey yapmayacak. Yani sonucu değiştirmeyecek. Ama tabi şimdi sorsanız avukatların hepsi bu davayı kazanırım yeeaa çok çalışıyoruz derler ama siz avukata kıytırık dava için 100.000-200.000₺ vermemişseniz ilgileneceğini sanmayın 8-10bine.
Tabi çok uçuk bir davada değil bu ama söyliyim avukat 8000ister. Karşı taraf 1000-2000 versin anında sizin dava güm. Avukatlara güvenmemeye özen gösterin. Mahkemede bilirkişi raporu isteyin kesinlikle ve aracın yaşınıda vurgulayın. Gerçi hakimler çok nadir bilirkişi raporu aksine karar verirler.
Bu arada bizim mahkemeler abd deki gibi değil. Cem yılmaz ın dediği gibi itireeaaz ediyoruz sayın yargıç diyemezsin. Çok havadan atıp yargıtayda dayım var ordn çözeriz diyenlerede aldanma. Kendi avukatlığını kendin yap. Emin ol daha çok hayırlı olur.
İmkansız olduğunu düşünürsen hiç birşey başaramazsın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
H** U**
-
-
-
Ticaret
19, (%95)
%100 suçlu olduğu halde çünkü haberlere bile çıktılar beni dolandıran kişiye baktım instagramda sahilden fotoğraflar atıyordu. O kadar da sıkıntı yapma yani.