yasinnalaca adlı üyeden alıntı

Hocam ekspertiz raporu almamaları önemli bir eksiklik olmakla birlikte mahkemeler için çok önem arz etmiyor. Satıcı olarak siz sattığıniz aracın açık ve gizli ayiplarindan sorumlu tutuluyorsunuz. Bunun tek istisnası alıcının bunu kabullenmiş olmasıdır. Eğer siz satış yaparken aracın motor arızası ile ilgili bir konuda bilgilendirme yapmış iseniz sorumlu tutulmazsınız. Sonuç olarak ikinci el araç, sizden sonra da arıza yapmış olabilir ama genelde alıcı haklı görülüyor. Yani aranızdaki sözleşme şartları ve sizin bilgilendirmeniz önemli.

waliente22 adlı üyeden alıntı

Mahkemenin vereceği en aleyhte karar noter satış bedeli neyse o para üzerinden aracı tekrar geri iade almanı ister

AzveNet

PgOFF

Çok net söyleyeceğim burada yazanlar ezbere yazıyor şuanda benim davam var ve şikayetçi taraf benim ben ve benim gibi 120 kişi dolandırdılar. 2017 de açıldı dava hala da sürüyor ve hala sonuçlanmadı. Merak etmeyin en kötü olacakları söyleyim dava 2-3 yıl sürecek en az 2-3 yıl sonra o arabayı aynı fiyattan alırsan zaten kar edeceksin. 35 eden aracı bana 41 e sattılar ve ekspertiz polis ve noter birlik olup dolandırdılar davamda polis memuru olanları da gördüm. Şimdi hakim karar verse ************** bayram eder 41 e geri al aracı dese süper olur onun için araç şuanda 55 civarında ediyor. Merak etme davayı sürdürebildiğin kadar sürdür fiyatları yükselecek illaki sonrada davada ben anlaşmak istiyorum sattığım fiyata geri alıyorum dersin. Dolar üzerinden ver diyemezler, faiz koyabileceklerini sanmıyorum koysalarda %10 koyar senelik en fazla araba fiyatları özellikle geçen seneye göre en az %50 arttı.

Bunu kendim zarar ettiğim için duygusal olarak yazmıyorum olacakları yazıyorum ve davam hala açık 3 sene oldu.