5 yıldan uzun süredir yazarlık ve editörlük yaptım. Aktif olarak da devam ediyorum. Bu sektörde yer alanlar bilir ki en büyük kazanç, kişisel anlamda kendini geliştirmiş olmaktır. Yazmak; kelime bilgisi genişletme, analiz sentez yeteneğinde artış ve hayata farklı pencerelerden bakabilme imkanı sunuyor insana. Aynı zamanda 6 yıllık bir web sitem var. Aylık iyi kötü getirisi oluyor. Başta kendi sitemle ilgilenirken baktım ki epey bilgi edinmişim. Sonrasında kurumsal ve kişisel web sitelere SEO danışmanlığı hizmeti vermeye başladım. Başarılı olduktan sonra bu işte de devam etme kararı aldım son 2 yıldır. Bu noktada da bir web sitesi nasıl yönetilir ve nasıl getiri sağlar bunun pratiğini yapmaya başladım. Web sektörü bana birçok insan kazandırdı. Çevreme benzer hobilere sahip olduğum insanlar ekledi. Artı üniversite dönemimde ailemden geçinmeden tek başıma giderlerimi karşıladım. Üzerine de biraz para koyup Polonya'da Erasmus yaptım. Telefon ve laptop almam gerektiği dönemlerde kendim karşılayabildim. Arada bir aileme de maddi olarak yardımcı oluyorum. Şimdi de ehliyet almak için gerekli kaynağı yaratmak için çalışıyorum. Belki bir ev ya da araba alamadım ama bu zamana kadar da ekonomik olarak özerk bir hale geldim. Henüz genç olmamı teselli kaynağı olarak görüyorum. Daha yapılacak çok işim var zira.
Hobi olarak başlayan süreçte kişisel anlamda tatmin olacak kadar kazanç sağlamak bile kendimce büyük başarı. Tek gerekli olan unsur severek yapabilmek. Hangi sektör olduğu önemsiz. Sevmeden ne para kazanılır ne de kişisel anlamda o iş size fayda sağlar. Zaman kaybından başka bir şey değil.